22 Ağustos 2012 Çarşamba

Zürih’te Cemal Kavak için tören

ZÜRİH - Avusturya’nın İnsbruck şehrinde hayatına son veren Kürt siyasetçi Cemal Kavak’ın cenazesi bugün İsviçre’nin Zürih şehrine getirildi. Zürih’te bulunan Kürt Kültür Derneği’nde Kavak için bir tören düzenlendi. 

Bugün saat 19:30 sıralarında Zürih’e getirilen cenaze yüzlerce Kürt tarafından “şehir namirin” sloganlarıyla karşılandı. Dernek binasında düzenlenen törende bir konuşma yapan Fuat Kav, Kavak’ın eyleminin Avrupa sisteminin insanı çürüten yönüne karşı bir başkaldırı olduğunu ifade ederek bunun iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti. Kavak’ın yaşamının büyük bir bölümünü bir militan olarak sürdürdüğünü hatırlatan Kav, onun mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti. 

Mahmut Şakar da bir konuşma yaparak son 15 senedir tanıdığı Kavak’ın iyi bir yoldaş, arkadaş ve bir dost olduğunu kaydederek Kürt Halkının güzel bir insanı, yiğit bir evladını kaybettiğini söyledi. 

Kavak’ın oğlu Eyüp Kavak ise bir insanın toprağın altına girerek ölmeyeceğini ancak unutulursa öleceğini ifade ederek “Biz de babamızı, onun anılarını yaşatacağız. Bir Kavak gtti 6 Kavak daha var” dedi. 

Eyüp Kavak’ın ardından konuşma yapan Zuhat Kobani ise Kavak’ın yönünün her zaman ülkeye doğru olduğunu kaydetti ve bunun Avrupa’da yaşayan tüm Kürtlerin gerçekleştirmesi gereken bir tutum olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından Kavak’ın hayatına son vermeden önce kaleme aldığı mektup okundu. Kavak’ın görüntülerinden oluşan kısa bir sinevizyon gösterisi de yapıldı. 

Kavak için yarın Bulach kentinde saat 13’te bir tören düzenlenerek cenazesi uğurlanacak. Buradan Almanya’nın Stutgart şehrine götürülecek olan cenaze oradan Batman’a gönderilecek. Kavak’ın cenazesinin 23 Ağustos günü gece saatlerinde Batman’da olacağı oradan da memleketi olan Diyarbakır’a gönderileceği bildirildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder