22 Ağustos 2012 Çarşamba

Masjediy’in ölümüne neden olan polisler hakkında takipsizlik

UTRECHT - Hollanda savcılığı, Doğu Kürdistanlı Amir Akhchi Masjediy’in ölümüyle sonuçlanan, bir suçluyu yakalamak için bilinçli trafik sıkışıklığı yaratan polisler hakkında cezai kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. 

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında polislerin, bir benzin hırsızını yakalamak için A2 anayolunda bilinçli trafik sıkışıklığı yaratması ölümle sonuçlanmıştı. Benzin hırsızı, trafik sıkışıklığına yakalanan Doğu Kürdistanlı 35 yaşındaki işletmeci Amir Akhchi Masjediy’in bulunduğu araca arkadan çarparak, Masjediy’in ölümüne neden olmuştu. 

Utrecht savcılığı, olayla ilgili yaptığı soruşturmada, hırsızı yakalamaya çalışan polislerin hukuka uygun hareket ettiklerine, bundan dolayı da haklarında cezai kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi. 

Savcılıktan konuyla ilgili yapılan açıklamada, bilinçli trafik sıkışıklığı yaratma talimatının Utrecht bildirim merkezindeki bir polis tarafından verildiği belirtilerek, söz konusu polisin, trafik sıkışıklığı yaratmanın, trafiğe takılan insanlar için büyük risk doğuracağının farkında olması gerektiği ifade edildi. Açıklamada, “Trafik güvenliği riski tutuklamadan daha ağır basması gerekiyordu” dendi.

Buna rağmen savcılık, “kararın verilmesi gerektiği koşullar ile idari yetersizlik” nedeniyle, polisler hakkında kovuşturmayı uygun bulmadığını belirtti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder