22 Ağustos 2012 Çarşamba

Adana’da Kürtlere gözdağı operasyonu

ADANA - Antep’teki bombalı saldırıyı bahanesiyle Adana’da aralarında özel harekatçıların da bulunduğu binden fazla polis ile Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı 11 mahalle kuşatma altına alınarak kimlik kontrolleri yapıldı. Asri Mezarlık bölgesinde olaya tepki gösteren gençler polislerle çatıştı. 

Antep’te 9 kişinin ölümüne neden olan patlamayı fırsat bilen Adana Emniyet Müdürlüğü, kentteki Kürtleri hedef alan operasyonlar düzenledi. Binden fazla özel harekat, çevik kuvvet ve terörle mücadele ekiplerinin katıldığı dün geceki operasyonda, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı 19 Mayıs, Yunus Emre, Anadolu, Dedekorkut, Yeşilbağlar, Başak Mahallelerini birbirine bağlayan Çukurova Caddesi’nin de aralarında bulunduğu 10 mahalleyi kuşatma altına alındı.

Zırhlı araçlar desteğinde, özel harekatçıların uzun namlulu silahlarını yoldan geçen yaya ve araç sahiplerine çevirdiği kuşatma sırasında, tüm yaya ve araç sahipleri kimlik kontrolüne tabi tutuldu. 

Uygulamaya tepki gösteren bir grup genç Asri Mezarlık bölgesinde polisle çatıştı. Gençler polisi taş yağmuruna tutarken, polisler gaz bombaları ile saldırdı. Bir süre devam eden çatışma, gençlerin ara sokaklara dağılmasıyla son buldu. 

Polisin Kürtleri hedef alan kimlik kontrolü uygulaması gece geç saatlere kadar devam ederken, gözaltına alınan olup olmadığı öğrenilemedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder