22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kenan Evren'e 'duruşmaya katılamaz' raporu

Ankara - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 12 Eylül Davası'nın görüldüğü Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen raporda, faşist darbenin mimarı sanık Kenan Evren'in duruşmaya katılmasının "tıbbi açıdan uygun olmadığı" öne sürüldü. 

12 Eylül 1980 darbesiyle ilgili, dönemin Genelkurmay Başkanı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında açılan dava, 14 Eylül'de görülmeye devam edilecek. 

Bir önceki duruşmada Adli Tıp, "Evren ve Şahinkaya sağlık durumları ve yaşları gereği duruşmaya getirilemez" şeklinde Mahkemeye rapor sunmuş, Mahkeme Heyeti ise raporun yetersiz olduğuna hükmederek en yakın üniversite hastanesinden yeni bir rapor oluşturulmasına karar vermişti.

Mahkeme Heyetinin kararı üzerine sözkonusu raporu Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hazırladı. 

Fakülte, davanın görüldüğü Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Kenan Evren'in tıbbi açıdan duruşmaya katılmasını uygun olmadığını bildiren bir rapor gönderdi.

Evren ve Şahinkaya'nın ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle yargılandığı davaya 14 Eylül saat 14.00'te devam edilecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder