22 Ağustos 2012 Çarşamba

Barış Meclisi Mersin Girişimi: Irkçı saldırılar endişe verici

MERSİN - Türkiye Barış Meclisi Mersin Girişimi bir basın toplantısı düzenleyerek Antep’teki bombalı saldırı ardından hız kazanan ırkçı saldırıları kınadı.

Türkiye Barış Meclisi Mersin Girişimi Antep’te yaşanan patlamayla ilgili ve son yaşanan siyasal gelişmelerle ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyetinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Türkiye Barış Meclisi Mersin Girişimi Sözcüsü Ayşe Aydoğan, patlamanın üzerinden birkaç dakika geçmesinin ardından yaşanan ırkçı saldırıları kınadıklarını söyledi.

“Barış ortamının tesis edilmesinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesine olan ihtiyaç bir kez daha ortaya çıkmıştır” diyen Aydoğan, sorunların şiddete başvurulmadan çözülmesinin yolunun demokrasiden geçtiğini kaydetti.

Aydoğan,”toplumda öfke, nefret ve kamplaşma duygularının yerleşmesine hizmet edecek yayın ve açıklamalardan kaçınılması hususunda azami gayret sergilenmesi gerektiğine dikkat çekmek isteriz. Bu hususta özelikle de AKP kurmayları ve hükümet yetkililerinin dikkat etmesi toplumsal hassasiyetler açısından önem taşımaktadır” diye konuştu.

Barışa hizmet etmeyecek tutum ve davranışlardan herkesin özenle kaçması gerektiğini ifade eden Aydoğan, saldırıda yaşamlarını yitirenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder