22 Ağustos 2012 Çarşamba

CDK'den Cemal Kavak için başsağlığı mesajı

HABER MERKEZİ - Avrupa Kürt Demokratik Toplum Koordinasyonu (CDK), yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Cemal Kavak için bir mesaj yayınlayarak Kürt halkına ve Kavak ailesine başsağlığı diledi.

CDK mesajında, "Kürdistan özgürlük mücadelesi için uzun yıllar mücadele eden, siyasal alan çalışmalarında büyük emekleri olan arkadaşımız Cemal Kavak’ın yaşamını yitirmesinden büyük bir üzüntü duymaktayız. Kabullenemeyeceğimiz birşekilde yaşamına son vermesi bu üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır. Başta ailesi olmak üzere çalışma arkadaşları ve halkımıza başsağlığı diliyoruz" denildi. 

Kürt siyasetçi Cemal Kavak, Avrupa'da yaşadığı sürgün yaşamına dayanamayarak 19 Ağustos'ta Avusturya'nın Insburk kentinde yaşamına son vermişti. 

46 yaşındaki Kavak, ardında bıraktığı mektubunda, ""Sürgünde yaşamak, vazoda yetişen bir çiçek gibidir. Ben de bu Avrupa’da böyle görüyorum kendimi. Avrupa yaşamı bana göre bir yaşam değil. Ancak bu kadar dayanabildim" demiş ve Diyarbakır'da toprağa verilmeyi vasiyet etmişti.

Kavak için bugün Bulach kentinde saat 13.00'te bir tören düzenlenecek. Almanya'nın Stuttgart kentine götürülecek olan Kavak'ın naaşı, oradan Batman'a gönderilecek. 23 Ağustos'ta gece saatlerinde Batman'a ulaşacak olan Kavak'ın cenazesi, Diyarbakır'a götürülerek vasiyeti üzerine Şehitlik Mezarlığı'nda toprağa verilecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder