22 Ağustos 2012 Çarşamba

AKP ilçe başkanı ihbar etti, bir gerilla hayatını kaybetti

Behdinan - HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Van’ın Özalp ilçesi Kültepe köyü yakınlarında AKP ilçe başkanının ihbarı sonucunda bir gerillanın askerlerle yaşanan çatışmada hayatını kaybettiğini bildidi. 

HPG-BİM, “13 Ağustos günü Van’ın Özalp ilçesi Kültepe köyü yakınlarında AKP ilçe başkanının ihbarı sonucunda işgalci TC ordu askerleriyle gerillalarımız arasında bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada 1 yüzbaşı, 1 uzman çavuş öldürülmüş, 2 asker de yaralanmıştır. Yaşanan çatışmada bir yoldaşımız şahadete ulaşmıştır” dedi. 

Yaşamını yitiren Doğu Kürdistan’ın Sine kenti nüfusuna kayıtlı Harun Agiri kod adlı Velsih Parısa hakkında şu bilgiler verildi.

“Doğu Kürdistan Sine doğumlu Harun arkadaş mücadelemize Kürdistan da gelişen özgürlük mücadelesine yoğun ilgi duyarken bir yandan da Önderliğimiz ve Hareketimizi tanır ve derinden etkilenir. Önderliğimizin yeni yaşam düşünce ve eylemleri Harun arkadaşta keskin bir mücadele azmini yaratır. Harun arkadaşımız bu duygu ve düşünceleriyle Kürdistan dağlarında mücadeleye başlar. Devrimsel gelişimi finalleştirmenin büyük heyecanıyla dolu olan Harun arkadaş hızla gelişme sağlamış bir yoldaşımız olarak saflarımızda yerini alır. 

Düşmanın ve sistemin baskılarından kendini her yönüyle kurtararak özgür bir toplumun özgür savaşçısı olmanın sevinciyle dolu olan Harun arkadaşımız emekçi, gelişme yaratan azim dolu özellikleriyle birçok alanımızda aktif mücadele içerisinde bulunur. Harun yoldaşımız 13 Ağustos tarihinde düşmanla girdiği çatışmada kahramanca direnerek özgürlük şehitleri kervanına katılır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder