22 Ağustos 2012 Çarşamba

BDP Kadın Meclisi'nden H.Ö davasına katılım çağrısı

ANKARA - Şırnak'ta H.Ö adlı kadın, geçtiğimiz Nisan ayında kendisini polis olarak tanıtan 5 kişinin tecavüzüne uğradı, tecavüzcülerden sadece 2'si tutuklandı. BDP Kadın Meclisi, 28 Ağustos'ta görülecek davaya katılım çağrısında bulundu. 

BDP Kadın Meclisi yazılı bir açıklama yaparak, geçtiğimiz Nisan ayında Şırnak'ın Cizre ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan 5 kişinin tecavüzüne uğrayan H.Ö'nün davasına katılım çağrısında bulundu. 

Açıklamada, Türkiye'de sadece Temmuz ayında 11 kadının tecavüze maruz kaldığına dikkat çekildi. Tecavüzün kadınların bedenleri ve yaşamları üzerideki tahakküm ve iktidarın bir ifadesi olan cinsel nitelikli bir şiddet biçimi olduğu vurgulandı.

'AKP TECAVÜZCÜLERİ CESARETLENDİRİYOR'

Devletin kadını koruyacak önlemler almak yerine kadına yönelik ayrımcılığı ve şiddeti meşrulaştırdığına dikkat çeken Kadın Meclisi Hükümet'in kadın politikasını şu örneklerle özetledi: 

"Çok değil yakın zamanda kürtaj tartışmaları gündemde iken bu hükümetin Sağlık Bakanı, tecavüz sonucu hamile kalan bir kadının bebeğine devlet bakar, açıklaması ile tecavüzü meşrulaştırmış ve tecavüzcüleri cesaretlendirmiştir. Aynı şekilde bu ülkenin bir profesörü, dekolte giyen bir kadının tecavüzü hak ettiğini söylemesi hala biz kadınların hafızalarında yerini korumaktadır. AKP iktidarının kadınlara son darbesi ise bir tecavüzcüyü İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığına getirmesidir." 

Medya ve yargı kurumlarının da erkek egemenlikli anlayışı yeniden ürettiğine işaret eden BDP Kadın Meclisi, "iyi hal, haksız tahrik, ceza indirimi" gibi uygulamalarla kadının mağduriyetinin iki kat arttırıldığını kaydetti. 

Kadın Meclisi, geçtiğimiz Nisan ayında Şırnak'ın Cizre ilçesinde 5 çocuk annesi H.Ö adlı kadının kaçırılarak kendisini polis olarak tanıtan 5 kişinin tecavüzüne uğradığını, olayın H.Ö'nün 5 mayıs günü intihar girişiminde bulunması ile ortaya çıktığını hatırlattı.

SANIKLAR GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Tecavüzcülerin bir kısmının hala serbest olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Polisin yakalayıp gözaltına aldığı şüphelilerden E.G. ve F.G., tecavüze uğrayan H.Ö. tarafından da teşhis edildi. 2 şüpheli, sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak savcı karara itiraz etti. İtiraz sonucu 5 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 12 Mayıs'ta, şüphelilerden A.Ö. ve S.G. yakalanıp gözaltına alındı. 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece, 'tecavüz, hürriyetten yoksun bırakma, cebir ve tehdit' suçlamalarıyla tutuklanıp cezaevine konuldu” denildi. 

BDP Kadın Meclisi, H.Ö davasının 28 Ağustos'ta Saat 09.00’da Şırnak Ağır Ceza Mahkemesinde görüleceğini bildirerek tüm kadınları H.Ö'nün yanında olmaya çağırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder