22 Ağustos 2012 Çarşamba

Gülen'den Erdoğan'a 'istihbarat' talimatı

Haber Merkezi - Fethullah Gülen, Antep saldırısı ardından yayınladığı mesajında bir ülkenin siyasi yöneticisi gibi konuştu. Gülen, “fırsat kollayan insî şeytanlara imkan verilmemesi için başta istihbarat mevzuunda daha hassas olunmasını” istedi. 

Gülen’nin, bir taziye mesajında bile “talimat” vermesi dikkat çekti. Gülen şöyle dedi: “Menfur saldırı münasebetiyle terörü ve bu saldırıları gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyor; içeride ve dışarıda ülkemizin ikbaline pusu kurmak için fırsat kollayan insî şeytanlara imkan verilmemesi için başta istihbarat mevzuunda daha hassas olunması ve her türlü tedbirin alınması dileğiyle bütün milletimize taziyetlerimi sunuyorum."

Fiili olarak iktidarın ortağı olarak görülen Gülen Cemaati, özellikle polis ve yargıya geniş bir şekilde sızarak muhaliflere karşı yürütülen baskı kampanyasının arkasındaki güç olmakla suçlanıyor. 

Gülen’in geçtiğimiz yıl da yaşanan çatışmalar ardından yaptığı bir açıklaması katliama çağrı olarak yorumlanmıştı. Gülen, “ Allah’ım onların da altlarını üstlerine getir, birliklerini boz, evlerine ateş sal, feryatlarını figan sar, köklerini kes, kurut ve işlerini bitir” diye aşırı nefret içeren beddualarda bulunmuştu. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Amerikan iç istihbarat örgütü FBI kendi resmi sitesinde yayınladığı bir bilgilendirmede 'Houston sosyal yardım programı' adı altında işbirliği yaptıkları kurumları sıralarken, bunlar arasında Gülen Enstitüsü'ne de dikkat çekmişti. 

Daha önce Gülen cemaatine ait okulların CIA’nın arka bahçesi olarak da kullanıldığı da iddia edilmişti. 

Almanya'da ilk kez yaygın ve etkili bir medya kuruluşu da geçtiğimiz günlerde Gülen cemaatinin gerçek yüzüne dokundu. Ülkenin önde gelen haftalık haber dergisi Der Spiegel, Gülen için "Mafya Babası" derken, cemaatin korkutucu boyutlarına ulaşmasına rağmen kendisini "hoşgörülü" olarak tanıttığını yazdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder