22 Ağustos 2012 Çarşamba

Baluken’den AKP’li Aksak’a: İnsan kılığına girmiş zebani

ANKARA - BDP Grup Başkan Vekili Balukan, yaşamını yitiren gerillalar için ‘etkisiz hale getirildi’ yerine ‘gebertildi’ denilmesini isteyen AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak’a sert cevap verdi: İnsan kılığına girmiş zebani!

Antep’teki patlamayı fırsat bilerek yaşamını yitiren gerillalar için ‘etkisiz hale getirildi’ yerine ‘gebertildi’ denilmesini isteyerek Kürtlere karşı kin ve nefret kusan AKP Erzurum Milletvekili Muyettin Aksan’a BDP’li vekiller sert tepki gösterdi. 

BDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken Twitter üzerinden cevap vererek Aksak için “İnsan kılığına girmiş zebani” sözlerini kullandı. Baluken, "AKP’nin yeni tasfiye planı, kaotik saldrıların arkasına sığınmak, faşist tetikçilikle partimizi linç ve saldırı kampanyasına tabi tutmak. İnsan cenazesine ’Geberdiler’ denmesini isteyen mahlukatın hayvani güdülere bile sahip olmaması ne acı. İnsan kılığına girmiş bu zebaniyle aynı havayı solumak ise cehenemden bile daha acı" dedi.

SAKIK: BU TAM ANLAMIYLA IRKÇILIK VE FAŞİZİMDİR

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, tepkisini, “Bu tam anlamıyla ırkçılık ve faşizimdir” sözleriyle dile getirdi. Türk ordusunun savaş uçakları ile gerçekleştirdiği katliamda 34 yakınlarını yitiren Roboskililerin dün kazada ölen ve yaralanan askerlerin yardımına koşmalarını örnek gösteren Sakık, "Roboski’de hak arayaşında olan insanların askerleri nasıl sırtlarında taşımak için birbirleriyle yarıştığını, onlar için nasıl Kürtçe ağıtlar yaktıklarını gördün mü? O ağıtların sesini duydun mu? Gör ki, duy ki utan. İnsanlığın ve İslamiyetin neresinde var ölüye hakaret. Ölüye saygısızlık, bu tam anlamıyla ırkçılık ve faşizimdir. Bundan sonra; Erzurum’da attığın nutukta söylediğin gibi, Kürtler’e sakın kardeşlerimiz kelimesini kullanma, Kürtlerin senin gibi bir kardeşe ne ihtiyacı vardır, ne de tahammülü" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder