22 Ağustos 2012 Çarşamba

Antep’te cenaze töreni sonrası provokasyon yürüyüşleri

ANTEP - Antep'teki bombalı saldırıda ölenlerin toprağa verildikten sonra ellerinde Türk bayrakları bulunan gruplar kent merkezinde yürüyüşe başladı. 

Antep'te Karşıyaka Polis Karakolu'na yakın bir alanda düzenlenen bombalı saldırıda ölenler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in annesi Perihan Kıymık için düzenlenen cenaze töreninin ardından cenazeler toprağa verildi. Patlamada yaşamını yitiren Süleyman Alkan ve Sena Büyükkonuk'un cenazeleri dün Antep'te, Davut Azak'ın ise memleketi Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde defnedildiği öğrenildi. Yaşamını yitiren Onur Fikret Aker, Duygu Aker, Almina Melisa Aker, Safi Canbaş, İsmail Daler ve Bakan Şahin'in annesi Kıymık bugün kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilirken, Sevgi Gülperi İnanç'ın cenazesi ise ailesinin yaşadığı Adana'ya uğurlandı. 

Cenaze töreninin ardından kentin birçok noktasında gruplar halinde yürüyüşler başladı. Ellerinde Türk bayrakları olan gruplar sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak kentin birçok noktasında geziyor. Yürüyüşlerde hiçbir önlem alınmaması ise olası bir provokasyona davetiye çıkarıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder