22 Ağustos 2012 Çarşamba

Şırnak Halk İnisiyatifi'nden Cizre mitingine katılım çağrısı

ŞIRNAK - Şırnak Halk İnisiyatifi, 26 Ağustos günü Cizre’de demokratik özerklik ve Öcalan’a özgürlük talebiyle gerçekleştirilecek olan mitinge katılım çağrısında bulundu. 

İnisiyatif tarafından konuyla ilgili yayınlanan bildiride, halkların özgürlük mücadele ve taleplerinin zirveleştiği Ortadoğu’da, tetikleyici role sahip temel aktörlerden olan Kürtlerin zaferle sonuçlanması engellenemez kritik bir mücadele sürecinden geçtikleri belirtildi. 

“Zafer kaçınılmaz olduğu kadar içinde kimi riskleri de barındırmaktadır” denilen bildiride, “Çünkü karşımızda, Erdoğan ve ekibinin çok sinsi yürüttüğü, faşist, işgalci bir devlet geleneği bulunmaktadır” vurgusu yapıldı. 

Kürt halkının yüksek mücadele ve azmiyle Türk devletinin bu çirkin yüzünün deşifre edildiği, bunun Batı Kürdistan ve Şemdinli’de somut olarak ortaya çıktığı kaydedilen bildiride devamla şunlar belirtildi: 

“Kuşkusuz halkımız bu devrimci kazanımlarla belli bir moral ve mesafe edinmiştir, Ancak devrimci halk savaşı çizgisinde, Kürdistan’ın her karışını bu devrimci hamleyle donatıp, Özgür Özerk Kürdistan’la sonuçlandırmak gerekir. Buda en olmaz bedelleri göze alan halkımızın, önder Apo’nun, özgürlük hareketimizin ve gerillasının bu kutsal direnişine birebir katılmasıyla olacaktır.”

Kürt halkının artık Kürdistan’da ‘işgalci Türk devletinin’ varlığını kabul etmemesi gerektiği belirtilen bildiride, yeni eğitim yılında Kürt çocuklarının kimlik ve dillerini yok eden okullara gönderilmeyeceği, gençlerin Türk ordusuna peşkeş çekilip gerilla karşısına çıkarılmayacağı, bunun yerine yaşamın her alanında mücadeleye kazandırılacakları ifade edildi. 

Şırnak Halk İnisiyatifi, yayınladığı bildirinin sonunda Şırnak halkına Cizre’de 26 Ağustos günü Demokratik Özerk Kürdistan ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle gerçekleştirilecek mitinge, “Serhildan ruhu ile Kürdistan’da işgalci Türk sisteminin hiçbir meşruiyetinin kalmadığını tüm dünyaya göstermek için” katılma çağrısında bulundu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder