22 Ağustos 2012 Çarşamba

'Rosboski'yi 8 ayda çözemeyen Antep'i 5 dakikada nasıl çözdü?'

Ankara - Antep’te 9 kişinin yaşamını yitirmesi onlarca insanın yaralanması ile sonuçlanan bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı lanetleyen HDK Yürütme Kurulu, saldırıdan AKP Hükümeti’ni sorumlu tuttu. AKP’nin sürdürdüğü politikalarla Türkiye’yi savaşın ve bu tür provokasyonların içine sürüklediğini ifade eden HDK, “AKP politikaları haklarımıza gün yüzü göstermiyor” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklama ile 20 Ağustos akşamı Antep’te bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı lanetledi. .

Antep’te 20 Ağustos günü bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırı sonucu 9 kişinin yaşamını yitirdiği onlarcasının da yaralandığını hatırlatan HDK, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetleyerek, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Katliamdan savaş ve şiddet politikalarında ısrar eden AKP Hükümeti’ni sorumlu tutan HDK, hükümetin saldırıyı gerçekleştirenleri hızla bulması ve açıklaması gerekirken, kin ve nefreti arttırıcı, Kürtlere karşı kışkırtıcı açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.

ANTEP PATLAMASI 5 DAKİKADA NASIL ÇÖZÜLDÜ?

BDP binalarına yönelik saldırıların sorumlusunun hükümet olduğunu ve yapılan açıklamalar doğrultusunda saldırıların gerçekleştiğine işaret eden HDK, “Tüm olup bitenin birinci derecede sorumlusu olan Hükümet yetkilileri, olaydan hemen sonra dikkatleri bir yere yöneltmek istemiş, PKK’yi adres olarak işaret etmiş ve arkasından, edindiğimiz bilgilere göre polislerin de yönlendirmesiyle BDP binaları saldırıya uğramış, cam ve çerçeveleri kırılmış, ateşe verilmiştir” dedi.

“Roboskî katliamının sorumlularını açıklamayanlar Antep’teki patlamayı 5 dakikada nasıl çözdü?” diyen HDK, birçok provokasyon ve katliamın üzerindeki “sır” perdesi kalkmazken, bu olaydan hemen sonra yapılan açıklamaları ise inandırıcı bulmadı. TSK’ye ait F-16 uçakları ile yapılan bombalama sonucu 34 Kürdün yaşamını yitirdiği Roboskî katliamının üzerinden 8 ay geçmesine rağmen sorumluların ortaya çıkarılmadığı ve soruşturma açılmadığını hatırlatan HDK, hükümetin Antep’te gerçekleştiren bombalı saldırı ve katliam hakkında anında sorumluları tespit edebilmesini ise dikkat çekici buldu.

HDK açıklamasında, “Bu tür gelişmeleri, önceden tedbir alarak engellemesi gereken hükümet, bunu yapmadığı gibi, Karşıyaka Polis Karakolu’nun yanı başında gerçekleşmiş olan ve sivil yurttaşlarımızın katline ve yaralanmasına neden olan saldırıyı izah edememektedir. Çekici ile getirilip, karakolun yanına yerleştirildiği açıklanan bombalı aracın ve patlamanın arkasındaki güçler hızla açığa çıkarılmalıdır.

Bu tür provokasyonlar ve katliamlar karşısında en ucuz yol olarak Kürt halkının hedef gösterilmesi kabul edilemez. Kürt, Türk, Arap, Ermeni, Alevi, Sünni, Hıristiyan her dilden ve her inançtan halklarımızın kardeşçe bir arada yaşadığı Antep’te katliamın acılarını birlikte sarması gereken yurttaşlarımız karşı karşıya getirilmek istenmiştir.”

‘RÜZGAR EKEN HÜKÜMET FIRTINA BİÇİYOR’

“Rüzgar eken hükümet fırtına biçiyor” ifadesinin kullanıldığı açıklamada son olarak şöyle denildi: “Türkiye’yi içeride ve dışarıda savaş ve çatışma politikalarına sürükleyen, komşu ülkelerin içişlerine karışan ve Suriye’de savaş bezirganlığına soyunan, Türkiye’yi ABD’nin üs ve cephane alanına dönüştüren, Suriye sınırını bu tür saldırıları yapabilecek kontralarla dolduran, İran ve Irak yönetimleriyle krizler yaratan, bölgedeki Kürt sorunundan dolayı provokatif girişimleri sürdüren, ülkemizdeki Kürt sorununda şiddeti ve savaşı körükleyen AKP politikaları, halklarımıza gün yüzü göstermiyor. AKP sürdürdüğü politikalarla ülkemizi savaşın ve bu tür provokasyonların içine sürüklemiştir.”

HDK, Türkiye halklarını Türkiye’de ve dışarıda süren savaş politikaları karşısında barış, kardeşlik, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde birleşmeye çağırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder