22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kürt aileye hastanede ırkçı saldırı

Ali Barış Kurt / İstanbul - AKP Hükümeti'nin Kürtlere yönelik politikası, ırkçı girişimleri de artırıyor. Yeni gelişmeye, Bakırköy Devlet Hastanesi'nde tanık olundu. Kürt aile, Türkçe konuşmadığı için saldırıya uğradı. Polis ise şaşırtmadı; saldırganları sorgulamaya değil, tarafları 'barıştırmaya' çalıştı.

Dün akşam saatlerinde hamile eşini hastaneye kaldıran Sinan Ağurtay ve ağabeyi Rıdvan Ağurtay, Kürtçe konuştukları için saldırıya uğradı. 

'SİZİN DİL SORUNUNUZU ÇÖZECEĞİM, BEKLEYİN!'

ANF'ye bilgi veren saldırıya uğrayanlardan Sinan Ağurtay, şunları anlattı: "Eşim hamileydi. Erken doğum riski olduğu için hastaneye kaldırdık. Hastaneye gittiğimizde eşimi odaya aldılar ancak Türkçe bilmediğini söyleyerek, ben de girmek istedim. İzin vermediler. O sırada odanın önünde başka bir adam daha vardı. Kendisi 'ben sizin dil sorununuzu çözeceğim, size dil öğreteceğim' dedi ve birilerine telefon açtı. Dilimizden rahatsızlık duyduğunu belli ederek, tepki gösterdi."

'GÜVENLİK GÖREVLİSİ DE SALDIRDI; AĞABEYİMİN KAFASI KIRILDI'

Daha sonra çeşitli ihtiyaç malzemelerini edinmek için hastane dışına çıktığını söyleyen Sinan Ağurtay, "Döndüğümde ağabeyim Rıdvan Ağurtay'a 5 kişinin saldırdığını gördüm. Ardından bana da saldırmaya başladılar. Ellerindeki taş ve sopalarla saldırdılar ve ağabeyimin kafası kırıldı, benim de vücudumda yarıklar oluştu. Hastaneden rapor aldık" diye konuştu.

Sinan Ağurtay, hastanedeki güvenlik görevlisinin de saldırganlara yardım ettiğine dikkat çekerek, "Güvenlik görevlisi önce bizi tuttu ve diğerleri saldırmaya başladı. Devamında kendisi de saldırıya geçti. Hatta polisler geldiğinde de saldırmayı sürdürdü" dedi.

'BDP'LİLER DESTEK İÇİN YANIMIZA GELDİLER'

Ağurtay, Ataköy Polis Karakolu'na gittiklerinde ise polislerin saldırgan tarafla 'barıştırmaya' çalıştığını belirtti. Saldırıya uğramalarının ardından kendilerine BDP'lilerin destek olduğu bilgisini veren Ağurtay, "Avcılar BDP'den bize destek olmak için geldiler. Orada kimsemiz yoktu. BDP'liler gelerek ilgilendi. Onlara minnettarız" ifadelerini kullandı.

'ANADİLİMİZE TAHAMMÜL EDEMEDİLER'

Olayın peşini bırakmayacaklarını söyleyen Ağurtay, "Sırf anadilimiz için saldırıya uğradık. Tahammül edemediler. Başka sebepleri yoktu. Eşim o sırada yoğunbakıma alınmıştı. Eşi yoğunbakıma alınan birine saldıracak kadar gözleri dönmüş. Son zamanlarda metropollerde Kürtlerin üzerine gelmeye başladılar. Ama kesinlikle korkmuyoruz. Saldırganların da peşini bırakmayacak; hukuki olarak mücadele vereceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan gözaltına alınan saldırgan grubun da ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder