22 Ağustos 2012 Çarşamba

HPG: Hakkari’de 5 asker öldürüldü

BEHDİNAN - HPG gerillalarının Hakkari’de operasyona çıkan Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde 5 askerin öldüğü bildirildi. HPG, Türk medyasında Şırnak'ta 6 gerillanın yaşamını yitirdiği yönünde çıkan haberleri de yalanladı.

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkari’nin Çukurca ilçesi ve Van-Hakkari yolu üzerinde düzenlenen operasyonlarla ilgili yazılı açıklamada bulundu. 

HAKKARİ'DE 2, HAKKARİ-VAN KARAYOLUNDA 3 ASKER ÖLDÜ

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı 49 numaralı karakola bağlı birlikler tarafından 18 Ağustos günü 18.00-19.00 saatleri arasında başlatılan operasyon gücüne yönelik gerillaların bir eylem gerçekleştirdiğini duyuran HPG-BİM, eylem sonucunda 2 askerin öldüğünü, 1 askerin de yaralandığını duyurdu. Eylem ardından Türk ordusunun eylem alanını obüs ve havan toplarıyla bombaladığı bilgisi de verildi. 

20 Ağustos günü Hakkari-Van karayolu üzerinde operasyona çıkan askeri birliği taşıyan askeri konvoya yönelik gerçekleştirilen eylem hakkında da bilgi veren HPG-BİM, 3 uzman çavuşun gerillaların eylemi sonucu öldürüldüğünü bildirdi. 

“Saat 08.30 sularında operasyona çıkan işgalci TC ordusuna yönelik Van-Colemerg yolu üzerinde bir eylem gerçekleştirilmiştir. Jamer tipi bir aracın imha olduğu eylemde 3 uzman çavuş öldürülmüştür” denilen açıklamada eylem ardından alana indirme yapmak isteyen Türk ordusuna ait bir helikopterin dengesini kaybetmesi ardından helikopter pervanesinin bir üsteğmene çarptığı belirtildi. Açıklamada helikopter pervanesinin çarptığı askerin öldüğü, alanda başlatılan operasyonun akşam saatlerinde geri çekildiği bildirildi.

GELİYE DOSKÎ ALANINDAKİ OPERASYON SÜRÜYOR

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliye Doskî alanında Türk ordusu tarafından 18 Ağustos günü başlatılan operasyonun devam ettiğini kaydeden HPG-BİM, 18 Ağustos günü saat 14.30 sularında Glord ve Çeta tepeleri yakınlarında gerçekleşen eylemde 1 askerin öldüğünü açıkladı.

“Aynı operasyon kapsamında saat 15.30 sularında Oramar karakolu yakınlarında araziye çıkan işgalci TC ordusu askerleriyle gerillalarımız arasında bir çatışma yaşanmıştır” ifadelerine yer verilen açıklamada yaşanan çatışmadaki Türk ordu kayıplarının tespit edilemediği kaydedildi. 

6 GERİLLA KAYBI HABERİNE YALANLAMA

Şırnak ile Cudi dağına bağlı Mele alanı arasında Türk ordusunun ayrı bir operasyon düzenlediğine dikkat çeken HPG-BİM 21 Ağustos günü saat 11.00 sularında “işgalci TC ordusunun” operasyon gücüne asker ve mühimmat taşıyan bir skorsky helikopterin gerillalar tarafından vurularak darbelendiği bildirildi. Açıklamada darbelenen helikopterin alandan uzaklaşmak zorunda kaldığı bildirildi. 

Açıklamada ayrıca Türk basınında geçen Şırnak alanında 6 gerillanın yaşamını yitirdiği yönündeki haberler de yalanlandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder