22 Ağustos 2012 Çarşamba

Avrupa Barış Meclisi: Nefret söylemleri çözüm getirmez

HABER MERKEZİ - Avrupa Barış Meclisi yaptığı yazılı açıklama ile Antep saldırısı ardından zirveye çıkan ve Kürtleri hedef alan nefret söylemlerine tepki gösterdi. Basına servis edilen haberlerin psikolojik savaş yöntemi olmaktan öte bir anlam taşımadığına da dikkat çekti. 

Bombalı saldırıyı kınayan Avrupa Meclisi, PKK'nin olayı kendisinin yapmadığını açıklamasına rağmen, Hükümetin sorumlu olarak PKK'yi ilan ettiğini hatırlattı. Nefret ve ötekileştirici söylemlerle BDP ve Kürtlere yönelik saldırıların da işaretini verdiğine dikkat çekti. Basına servis edilen haberlerin de psikolojik savaş yöntemi olmaktan öte bir anlam taşımadığını ifade etti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hükümetin üzerinden sekiz ay geçmesine rağmen hala Roboski katliamının sorumlulularını açıklayamazken, Gaziantep saldırısını anında açıklığa kavuşturduğu iddiası, inandırıcı değildir. Basına servis edilen ve Gaziantep’te bu saldırının PKK tarafından yapılacağının daha bir ay önceden haber alındığını anlatan düzmece haberler, psikolojik savaş yöntemi olmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. Türkiye’nin fiilen taraf olduğu Suriye’deki çatışm nedeniyle, Gaziantep saldırısının bununla bağlantılı olma ihtimalini bile ifade etmemesi elbette dikkat çekicidir."

"Çözüm, her dilden, kültürden halklarımızın kendi kimlikleriyle özgürce yaşayabilecekleri bir demokratik sistem kurabilmektir" denilen açıklamada, bunun ırkçı, milliyetçi, ötekileştirici söylem ve politikalarla kurulamayacağı kaydedildi. 

Barış Meclisi devamla şu çağrıda bulundu: "Özellikle böylesi olaylar sonrasında akıl tutulmasını andıran bir körlükle saldırgan bir ortamı körükleyenleri, sorumlu davranmaya ve politikalarını gözden geçirmeye çağırıyoruz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder