22 Ağustos 2012 Çarşamba

Esat Canan: Çok şiddetli bir çatışma var

Şemdinli - Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki çatışma bölgesinde mahsur kalan BDP Milletvekili Esat Canan, Ortaklar Köyü karakolunun kontrol noktasından öteye geçilmesine izin verilmediğini söyleyerek, “Bir süredir çok şiddetli bir çatışma sürüyor” dedi.

Şemdinli'ye bağlı Bağlar (Nehri) ile Zorgeçit (Gerget) köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında yaşanan patlamalar sonrası başlayan çatışmalar devam ederken, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan twitter hesabından çatışma bölgesinde mahsur kaldığını duyurdu.

"Şemdinli'ye bağlı Derecik bölgesine giderken çatışmalar sebebiyle mahsur kalmış bulunuyorum" diyen Canan, bölgeden çıkışa izin verilmediğini de aktardı.

Canan şunları yazdı:

“Şu anda Rubarok (Derecik), Ortaklar Köyündeyim. Benimle birlikte yaklaşık 80 araçlık bir sivil konvoy da burada mahsur kalmış durumda” 

Ortaklar Köyü karakolunun kontrol noktasından öteye geçmemize izin verilmiyor. Köylüler ve diğer sivillerle birlikte bekleyişimiz sürüyor.

Bir süredir çok şiddetli bir çatışma sürüyor. Bulunduğumuz tepeden patlayan bombaları ve yanan ormanları net bir şekilde görebiliyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder