22 Ağustos 2012 Çarşamba

Baluken: Irkçı saldırılar soykırım konseptinin bir devamı

ANKARA - BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Partilerine dönük linç kampanyasını 'siyasi soykırım konseptinin bir devamı' olarak nitelendirdi. Bundan sonra partilerine gelişecek herhangi bir saldırıdan AKP Hükümetinin sorumlu olacağını duyurdu.

BDP Grup Başkan vekili İdris Baluken, Antep saldırısı ardından BDP'ye dönük başlatılan saldırı dalgasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.AKP Hükümeti ve Türk medyası tarafından BDP'ye karşı yürütülen linç kampanyasının Şemdinli'deki çatışmalar ve Antep'teki saldırı ardından pervasız bir toplumsal dalgaya çevrilmek istendiğine dikkat çeken Baluken, sivillere dönük tüm saldırılarda olduğu gibi Antep'teki saldırıyı da kınadıklarını hatırlattı. Buna rağmen linç kampanyasının sürdürülüyor olmasını, "siyasal soykırım konseptinin bir devamı" olarak nitelendirdi.

"AKP iktidarı yaşanan bu vahim olayı fırsat bilerek toplumumuzu bölen ırkçı, milliyetçi, kin ve nefret söylemlerine toplumsal meşruiyet kazandırma gayreti içerisine girmiştir" diyen Baluken, AKP'lerinin partilerini hedef gösteren açıklamaları ardından il ve ilçe binalarının saldırıya uğramasının da bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

AKP kurmaylarının ölçü sınırlarını aşan açıklamalarını da işaret eden Baluken şunları söyledi:

"AKP’nin kabine üyeleri ve milletvekilleri de bütün siyasi ve insani etik değerleri ayaklar altına almakta, tarihe not düşecek düzeysiz açıklamalar yapmaktadırlar. Bunun son örneğini iktidar partisine mensup bir milletvekilinin hiçbir inanç, ahlak, anlayış ve siyasi görüşte yeri olmayan, ölüye nefret kusan söylemlerinde de açıkça görmekteyiz. Şunu belirtmek isteriz ki; bu cümleleri kullanan zihniyet, toplumsal barış ve özgürlükten anlayan olmak bir yana en hafif tabiri ile insan kılığına girmişlerin zihniyetidir. Sürekli dile getirdiğimiz gibi, AKP’lilerin yer ve zaman dinlemeden akıttıkları gözyaşları timsah gözyaşlarıdır. AKP’lilerin kullandıkları ırkçı ve nefret dolu söylemler AKP’nin gerçek yüzüdür. Kürtlere sözlü ve fiziksel olarak saldırmak, yazarları tehdit etmek, muhalefet eden herkesi cezaevine atmak AKP’nin birincil görev tanımıdır."

İdris Baluken, yaşanan can kayıplarının AKP'nin savaş politikasındaki ısrarından kaynaklandığını da belirterek, Hükümeti toplumsal barışı arayan bir tutum içerisinde olmaya davet etti. 

"Barış ve Demokrasi Partisi olarak bundan sonraki süreçte partimize yönelik herhangi bir saldırının sorumlusunun AKP olduğunu kamuoyuna deklare ediyoruz" diyen Baluken nefret söylemlerine karşı duyarlılık çağrısı yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder