22 Ağustos 2012 Çarşamba

Patlamada ölen infaz memurunun ailesi resmi tören istemedi

Amed - Antep'te yaşanan patlamada yaşamını yitiren 9 kişinin içinde yer alan İnfaz Koruma Memuru Davut Azak (32)'ın cenazesi dün akşam, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde toprağa verildi. Diyarbakır Valiliği ve Ergani Kaymakamlığı'nın resmi tören yapma isteği, Azak ailesi tarafından reddedildi. Ağabey Haydar Azak, "Kardeşin kardeşi vurduğu bir vatan sağ olacaksa, ben vatan sağ olsun demiyorum" dedi.

Antep'te yaşanan patlamada yaşamını yitiren İnfaz Koruma Memuru Davut Azak'ın cenazesi dün akşam Ergani ilçesine getirilerek toprağa verildi. Diyarbakır Valiliği ve Ergani Kaymakamlığı'nın Azak ailesini arayarak resmi cenaze töreni yapma istekleri, Azak ailesi tarafından kabul edilmedi. 

Ergani Belediyesi Taziye Evi'nde kurulan taziyeye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Taziye evine gelişinde Bakan Eker'i karşılayan Davut Azak'ın ağabeyi Haydar Azak, "Sizden özellikle ricam bu kanı durdurun" dedi. 

Davut Azak'ın ağabeyi Haydar Azak, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Azak, "Bizim törensiz defnetmek istememizin sebebi bir tarafın vurgulanmaması içindi. Bu kanın durması için herkes elinden geleni yapsın. Acımızı içimize gömüyoruz. İnşallah bu son olsun. Kardeşin kardeşi vurduğu bir vatan sağ olacaksa, ben vatan sağolsun demiyorum. Silah tüccarları bu işin engelleyicisi oluyorsa, hükümet tarafından gerekli adımlar atılmalıdır" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder