22 Ağustos 2012 Çarşamba

DİSK'ten AKP'ye: Ateşle oynamayın

İstanbul - DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Antep'teki patlama için "Patlayan AKP'nin Ortadoğu taşeronluğudur" dedi, emperyalistlerin Büyük Ortadoğu Projesi'nin halklara daha büyük acılar yaşatağı uyarısında bulundu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Erol Ekici, Antep'teki patlama ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

"Yıllardır söylüyoruz; yıllardır akan kan ve gözyaşı gittikçe çoğalan bir şiddet sarmalı içerisinde halkımızı büyük acılarla karşı karşıya getiriyor" diyen Ekici, Antep'teki saldırının AKP'nin bölge politikalarının direkt bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin halklara daha büyük acılar yaşatacağını belirten Ekici, "ABD'nin savaş taşeronluğunu yapmak, halkımızı emperyalist çıkarlar için hedef haline getirmek demektir. Ortadoğu iç savaşlarla, etnik ve dini boğazlaşmalarla kaosa sürüklenirken, Türkiye de bu kaosun parçası olarak Gaziantep'te yaşanılanlar gibi büyük acılarla yüz yüze kalacaktır" dedi.

AKP'nin Kürt sorunu karşısındaki tutumunu da eleştiren DİSK Genel Başkanı Ekici, şunları kaydetti: "Diğer taraftan AKP'nin Kürt sorunu konusundaki baskıcı ve yasakçı tutumu, Kürt siyasi hareketini tasfiyeye yönelik politikaları, demokratik siyasi kanalları kapatması, Kürt sorununa yönelik 'silahlı' çözümü dayatması, kutuplaşma ve çatışmaları gittikçe derinleştirecektir. İçeride ve dışarıda hak, hukuk, adalet tanımayan, baskı ve şiddet kullanmakta dur durak bilmeyen bir hükümetin ülkemizi sürükleyip getirdiği yer ortadadır: Daha fazla şiddet, daha fazla kan ve gözyaşı! Bugünümüzü ve geleceğimizi olumsuz etkileyen bütün bu nedenlerle, Türkiye halklarının geleceğinin karartılmaması ancak ve ancak, ABD'nin Ortadoğu’da uygulamaya koyduğu politikalardan bütünüyle arınması; askeri anlaşmaları feshetmesi, Kürt sorununun çözümü konusunda Kürt halkının demokratik taleplerinin karşılanmasıyla olanaklı olacaktır."

AKP Hükümeti'ne seslenen Ekici, "Ateşle oynamayın! ABD emperyalizminin çıkarlarına odaklanmış dış politika anlayışınızdan vazgeçin" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder