22 Ağustos 2012 Çarşamba

Kürt siyasetçi Kavak’ı ülkesine binler uğurladı

ZÜRİH - Avusturya’nın İnsbruck şehrinde hayatına son veren Kürt siyasetçi Cemal Kavak’ın cenazesi bugün Bullach’ta yapılan cenaze töreninin ardından uçakla Diyarbakır’a gönderilmek üzere Almanya’nın Frankfurt havaalanına kadar konvoy eşliğinde uğurlandı. 

Dün akşam saatlerinde Zürich’e getirilen Kürt Siyasetçi Kavak için bugün Kanton Zürich’e bağlı Bullach şehrinde bulunan Essen Düğün Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törene KCK, PJAK, PYD, FEKAR ve Avrupa’da bulunan çok sayıda Kürt ve Kürt dostu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı. 

Törende sırasıyla birer konuşma yapan Cemal Kavak’ın oğlu Eyüp Kavak, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, PJAK Başkanı Heci Ehmedi, Kürt Siyasetçi Fuat Kav, Kavak’ın geride bıraktığı mektuplara atıfta bulundular. Kavak’ın eyleminin doğru okunması ve değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden konuşmacılar, Kavak’ın bu eyleminin Avrupa’daki yoz yaşama karşı bir duruş olduğunu söylediler. 

CEZAEVINDEKİ OĞLUNDAN: İYİ ANLAŞILMALI

Törende ayrıca Kavak’ın Bingöl Cezaevi’nde PKK tutuklusu olarak tutulan oğlu Devrim Kavak’ın da gönderdiği telgraf okundu. Kavak, telgrafında Kavak, babasının bu eyleminin çok iyi okunması ve değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. 

BİNLER UĞURLADI

Sık sık “ Şehit namirin” şeklinde sloganlarının atıldığı törenin ardından Kavak’ın cenazesi büyük bir konvoy eşliğinde Almanya’ya doğru yola çıktı. Basel’de bulunan İsviçre- Almanya 50 Nolu Sınır kapısına kadar konvoylar eşliğinde uğurlanan Kavak’ın cenazesi, burada cenazeyi Türkiye’ye götürecek olan Firma tarafından teslim alınacak. Kavak’ın cenazesi daha sonra Stuttgart havaalanından İstanbul’a gönderilecek. Yarın sabah saat 11.30’da İstanbul kitlesel olarak karşılanacak olan Kavak’ın cenazesi daha sonra Batman’a oradan da Karayoluna ile Diyarbakır’a uğurlanacak. 

CUMA GÜNÜ DİYARBAKIR’DA DEFNEDİLECEK

Kavak, vasiyeti üzerine, Cuma günü Diyarbakır’da bulunan Şehitlik Mezarlığı’nda, PKK gerillası kardeşi Serhat Kavak (Amed) ile dayı oğulları Bayram Gün (Amed Dilxwaz) ve Süleyman Gün'ün (Süleyman) mezarlarının yanına defnedilecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder