24 Ağustos 2012 Cuma

Türk: Kızıltepe mitingi Kürt halkının birleşmesini sağlayacak

Mardin - BDP tarafından 26 Ağustos'ta Kızıltepe'de gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yapan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, yapılacak mitingle Kürt halkının kendilerine ve BDP' ye yönelik ırkçı, milliyetçi yaklaşımlara cevap vereceğini söyledi. Türk, ayrıca PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mitingi çok önemli bulduklarını kaydetti.

BDP'nin Kızıltepe Newroz Alanı'nda 26 Ağustos'ta yapacağı "Özgürlük Yürüyüşünüzü Selamlıyoruz" mitingine ilişkin DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, katılım çağrısında bulundu. Kürt Halkı'nın Kürt sorununun çözülmesi, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için 26 Ağustos'ta alana çıkacağını dile getiren Türk, "Düzenleyeceğimiz bu miting ile dünyaya bir ses vermek istiyoruz. Kürt sorunun çözümü ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü çerçevesinde bu mitingi çok önemli buluyoruz" dedi.

Başta Kızıltepe ve Mardin'in tüm ilçe ve köylerinin bu mitinge katılmasını isteyen Türk, "Bu miting Kürt Halkı'nın birleşmesini sağlayacak. Batı Kürdistan için bir yardımdır, bu miting özgürlük için bir sestir, bu miting Antep'te İstanbul'da ve birçok yerde partimize yapılan saldırıları düzenleyenlere, Kürt Halkına karşı ırkçı yaklaşım içine girenlere karşı bir cevaptır. Bu miting ile biz 'Kürt Halkı ayakları üzerindedir, mücadelesine sahip çıkıyor, milliyetçi söylemlere karşı duruyor' diyeceğiz" diye konuştu. 

Miting ile tüm Türkiye'ye ve dünyaya mesaj vermeyi planladıklarını ifade eden Türk, şöyle konuştu: "Biz bu mesajı tüm Türkiye'ye ve dünyaya vermek istiyoruz. Özgürlük, barış ve Kürt Halkı'nın geleceği için yeni bir süreçtir. Bu süreç Kürt Halkı'nın birliği ve beraberliğiyle başarıya ulaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder