24 Ağustos 2012 Cuma

AKP'li vekil niyeti açıkladı: Tüm okullar 'İmam Hatip'leşecek!

Ankara - İktidar partisi AKP’nin Muğla Milletvekili, 4+4+4 eğitim projesinin arkasındaki niyeti itiraf etti: "Bütün okulları imam hatip okulu yapma şansını elde etmiş durumdayız."

Cumhuriyet gazetesine göre AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa, bu sözleri Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği pilav gününde ifade etti.

Boğa, “Açılan yere öğrenci bulamazsak tarih önünde vebalini ödeyemeyiz. Kur’an-ı Kerim’in okunmasının yasak olduğu günlerden geçtik. Şu anda imam hatipliler olarak veya müttefikleri, sevdalıları olarak buradayız” dedi.

“Şu anda bir şans geçti elimize” diyen Boğa, şöyle devam etti: “Biz bütün okulları, elbette bu okulların kaydında kuydunda sayıyı artıracağız. Ama bütün okulları imam hatip okulu yapma şansını elde etmiş durumdayız. 4+4+4’ten sonra Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatının seçmeli ders olmasından sonra bu şansımız var. Buradaki topluluğa imam hatip okulunu yaşatmak, devam ettirmek, orta kısmı açmak, daha yeni kampüsleri açmanın yanı sıra hepimizin omzuna bir yük daha biniyor.

Mutlaka tercihler konusunda bir projemiz olmalı. Velileri, öğretmenleri, öğrencileri tercihler konusunda bilgilendirmeliyiz. O zaman işte memleketin geleceğine sahip çıkan, üç kuruşluk menfaat için memleketin geleceğini satmayan, tarihine, kültürüne saygılı, inancına saygılı diplomatlar, yöneticiler o zaman bu memleketin başına gelecektir.”

Sekiz yıllık zorunlu eğitimi kaldırarak 12 yıla çıkaran, bunu da üç aşamalı hale getiren yeni eğitim sistemi, çalışma yaşını da 10’a düşürüyor. İnsan hakları örgütleri ve kadın organizasyonları ile muhalif partiler bu projenin çocuk yaşta evliliklerin önünü açacağı tepkisinde bulunmuştu. Yeni sistemde Kürtlerin eğitim talepleri ise hiçbir şekilde karşılanmıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder