24 Ağustos 2012 Cuma

Katillere af sendikacıya hapis

MELİHA GÜNDÜZ/ MERSİN - Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı basın açıklaması nedeniyle 15 ay hapis cezasına çarptırılan SES yöneticisi Yılmaz Bozkurt, üçüncü yargı paketinden faydalandırılmayarak cezaevine konuldu. 

Eski Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Gürsel Sığınır, eski Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt ve eski Eğitim-Sen Şube Başkanı Orhan Yıldırım hakkındaki dava 2005 yılında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yapılan eylem ve basın açıklamasının ardından açılmıştı. Mersin 5.Asliye Ceza Mahkemesi, sendikacıların, 2911 sayılı yasaya aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle 15 ay hapisle cezalandırılmalarına hükmetti. Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararını onamasının ardından sendikacıların cezaları kesinleşti. SES yöneticisi Yılmaz Bozkurt, dün sabah saatlerinde polis tarafından evinden alındı ve 5 ay süreyle tutulacağı Mersin Açık Cezaevi’ne götürüldü.

“YÜRÜYÜŞ YAPMAK DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİLMİŞ!

ANF’ye konuşan Bozkurt’un avukatı Öztürk Türkdoğan, cezanın ertelenmesi konusunda Mersin 5. Asliye Ceza Mahkemesine başvuruda bulunduk ancak mahkeme gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmenin ifade özgürlüğü çerçevesinde olmadığını gerekçe göstererek ret cevabı verdi. Bu kabul edilemez mahkeme skandal karara itiraz etmiştir müvekkilimin yargı paketinden faydalanması gerekir” dedi.

“MAHKEME SUÇ İŞLİYOR MÜVEKİLİM BIRAKILMALI

Üçüncü yargı paketinin katilleri bıraktığını sendikacıları da es geçtiğini ifade eden Türkdoğan, konuyla ilgili Adalet Bakanlığı olmak üzere çeşitli yerlere başvuracaklarını ve mahkemenin cezayı ertelemeyerek suç işlediğini söyledi. Basın açıklamasında herhangi bir olayın gelmediğini ve polisin o açıklamaya müdahale etmediğini dile getiren Türkdoğan,” Anayasanın 34. maddesinde herkesin izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğu açıkça düzenlenmiştir. Mersin 5. Asliye Ceza Mahkemesi müvekkilin izin almadan gösteri yapmasının suç olduğunu belirterek Anayasanın 34. maddesine açık aykırı bir gerekçe oluşturmuştur. Ceza Genel Kurulunun suçun unsurları ile ilgili belirtilmiş olduğu bu kriterlere uygunluk bulunmamaktadır. Müvekkiller ihtar edilmiş ancak zorla dağıtılmamışlardır. Polisin nezaretinde ve refakatinde basın açıklamasını yaparak dağılmışlardır. Herhangi bir olay yaşanmamıştır” diyerek verilen cezaya ve cezanın ertelenmemesine tepki gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder