24 Ağustos 2012 Cuma

Öcalan'a özgürlük için otobüs turu başlıyor

STRASBOURG - Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi, yeni bir eylem hazırlığında. İnisiyatif, bu kez 8 ülkede 70 merkezi şehri kapsayan bir otobüs turu gerçekleştirecek. Tur, 8 Eylül tarihinde başlıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle bu yılın başında, -20'li derecelerdeki sert kış koşullarında 15 günlük ve 450 km'lik Cenevre-Strasbourg uzun yürüyüşü ardından Strasbourg'da 52 günlük dönüşümsüz açlık grevi ve halen devam eden Strasbourg'daki süresiz nöbet eylemine imza atan Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi, bundan sonraki eylem planlamasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Kürt halkının "Özgür Önderlik, Özgür Kimlik, Demokratik Özerklik’’ sloganıyla yükselttiği devrimci hamle sürecinin, Kürdistan'ın tüm parçalarında önemli bir aşamaya geldiğine dikkat çekildi. Kürt halkının gün gün ve adım adım ülkesini ve toplumun sömürgecilikten kurtararak özgürleştirdiğinin altı çizilen açıklama, "bu aşamada önümüzde duran en temel görev, Önderliğimizin tutsaklık koşullarına son verdirebilecek, Önderliğimizi özgürleştirebilecek örgütlenme, çalışma ve mücadele düzeyini doruğa çıkarmaktır“ şeklinde devam etti.

"ULUSLARARASI KAMUOYUNA ULAŞMAK TEMEL HEDEF"

Açıklamanın devamında, şu tespitlerde bulunuldu: "Yıl boyunca Kürdistan'ın dört parçasıyla başta Avrupa olmak üzere ülke dışında, bu özgürlük hamlesini başarıya ulaştırmada belli bir pratik sergilense de yakaladığımız düzeyin yetersiz kaldığını bilerek Önderliğin özgürlüğünü sağlamak için örgütsellikte büyüme ve eylem çizgisinde süreklilik ve sonuç alıcılık sağlamamız, tartışmasız bir gerçeklik olarak durmaktadır. Bu temelde İnisiyatif olarak ‘Reber APO’ya Özgürlük, Kürdistan’a Statü’ sloganı altında geliştirilen hamlenin kesintisiz bir şekilde, Önderliğin özgürlüğü sağlanıncaya kadar devam etmesi ve bütün çalışmalarımızın Önderliğin özgürlüğü eksenine oturtulması yönünde yeniden kararlaşma ve planlamaya gittik. Önderliğimize yönelik komplo ve tecrit uygulamasının uluslar arası iktidar ve küresel sermayedar güçlerce geliştirildiği bugün iyice netleşmiştir. Bundan dolayı bu komployu tamamen boşa çıkarmak ve tecridi kırmak, böylece Önderliğimizi özgürleştirme çalışmalarımızın da, uluslar arası düzeyde geliştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle önümüzdeki süreçte, başta Avrupa olmak üzere, uluslar arası düzeyde toplumu bilgilendirme, komplo ve tecridi teşhir etme, kamuoyunun aktif desteğini sağlamayı hedef alacağız. Önderliğimize özgürlük kampanyamızı, Uluslar arası kamuoyuna maledip ortaklaştıracağız.”

KÜRT KURUMLARI VE YURTSEVERLERİNE KATILIM ÇAĞRISI

Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi, bu çerçevede önümüzdeki günlerde bir otobüs turu gerçekleştireceklerini bildirdi. Buna göre 08 Eylül-24 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek tur, 8 ülkede (Almanya, İsveç, Danimarka, Fransa, İsviçre, Avusturya, Belçika ve Hollanda) 70 merkezi şehri kapsayacak. 

Açıklamaya göre tur kapsamında, çeşitli dillerde hazırlanmış Öcalan'ın tecrit koşulları, Kürt halkı ve Kürt sorununun çözümündeki kilit rolü ve özgürlüğüne yönelik yapılmış çalışmaları anlatan bilgilendirmeler yapılacak, Avrupa kamuoyunun "Öcalan'a Özgürlük" kampanyasına katılım ve desteğinin sağlanmasına dönük çalışmalar yürütülecek. 

İnisiyatif, "eylemin hedefine ulaşması için, başta uzun yürüyüş, açlık grevi ve nöbet eylemi katılımcıları olmak üzere, Avrupa'daki şehit aileleri ve barış anneleri, Kürt siyasi partileri, örgütleri, halk meclisleri, ulusal demokratik kurumlar, konfederasyon, federasyon ve dernekler, kadın ve gençlik örgütlenmeleri, inanç birlikleri, kültür ve sanat kurumları, basın-yayın kurumları, aydın ve sanatçılar, dost ve demokrat şahsiyetler ile tüm yurtsever birey ve Kürdistanlılara çağrıda bulunuyoruz" dedi. Otobüs turu etkinliklerine sözkonusu kurum ve kesimlerin aktif katılım sağlamasını beklediklerini duyuran İnisiyatif, özellikle her Kürt yurtseveri ve Kürt dostunun, Öcalan'a özgürlük çalışmalarının gönüllü ve aktif bir katılımcısı olmasının önemini vurguladı. Açıklamada, "Her Kürdistanlı kendisini birebir sorumlu görmeli, komşuları, iş ve okul arkadaşları başta olmak üzere yaşamın her alanında Öcalan üzerindeki tecriti anlatmalı ve özgürlüğünü sağlamak için sürekli bir çalışma içinde olmalı" denildi.

'CPT VE ULUSLARARASI KURUMLAR VERDİKLERİ SÖZLERİN GEREĞİNİ YAPSIN'

Açıklamanın sonunda, uzun yürüyüş ve açlık grevi eylemleri sırasında verdikleri tüm sözlere ve kamuoyuna açık beyanlarına rağmen, şu ana kadar konuyla ilgili hiçbir girişimde bulunmayan başta Avrupa Konseyi ve ona bağlı Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) olmak üzere, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler gibi ilgili Uluslar arası kurum ve hükümetlerin tavrına tepki gösteren Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi, bu kurum ve güçlerin mevcut yaklaşımlarına son vererek, tecridin değil Öcalan'a özgürlük çalışmalarına destek vermelerini istedi ve verdikleri sözlerin gereğini yapmalarını beklediklerini ekledi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder