24 Ağustos 2012 Cuma

Cemal Kavak doğduğu topraklarda...

DİYARBAKIR - Kürt siyasetçi Cemal Kavak'ın cenazesini taşıyan ve Diyarbakır girişinde durdurulan konvoyun geçişine izin verildi. Cenaze konvoyu Mardinkapı mezarlığına doğru ilerliyor.

Avusturya'nın İnsbruck şehrinde hayatına son veren ve cenazesi bu sabah Batman'dan Diyarbakır'a yüzlerce araçlık konvoyla getirilen Kürt siyasetçi Cemal Kavak'ın cenaze konvoyu, Diyarbakır girişinde Hayvan Pazarı Kavşağı'nda polisler tarafından durduruldu. DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi Ayla Akat, BDP'li milletvekilleri Emine Ayna ile Sebahat Tuncel, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Koçak, BDP Batman İl Başkanvekilleri Ayşe Ağılgat ile Şehmuz Azboy, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ile MEYA-DER temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişinin eşlik ettiği cenazenin polis tarafından durdurulması büyük tepki topladı. Valiliğin cenaze konvoyunun kent merkezine girişini yasakladığı belirtilirken, polis cenazenin Gazi Köşkü güzergahından götürülmesini istedi. Yapılan görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine binlerce yurttaş, araçlarından inerek yasak kararını alkış ve sloganlarla protesto etti. Kitle Diyarbakır-Mardin karayolunda oturma eylemine geçerek, ana caddeyi trafiğe kapattı. 

DİYARBAKIR-MARDİN KARAYOLUNDA ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Batman'dan cenazeye eşlik eden araçların yanı sıra Diyarbakır'dan yola çıkan onlarca aracın da gelmesi ile Diyarbakır-Mardin karayolunda trafik felç oldu. Araç geçişlerinin olmadığı karayolunda metrelerce araçlık kuyruk oluşurken, bölgeye çok sayıda zırhlı polis araçları ile çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. 

Kavak'ın dayısı Osman Dün, burada kısa bir açıklama yaptı. Kürtlerin taleplerinin makul talepler olduğunu ifade eden Dün, söz konusu taleplere karşı imha, inkar ve tutuklama politikalarının dayatıldığını söyledi. Dün, "Kürt Halkı iradeli ve Önderi olan bir halktır" dedi. Açıklamanın ardından kitle "Şehit namırın" sloganı attı. Polis ve kitle arasında gerginlik yaşanırken, cenaze ailenin isteği üzerine Gazi Köşkü güzergahından kent merkezine doğru hareket etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder