24 Ağustos 2012 Cuma

Şemdinli'de hayatını kaybeden 2 gerillanın kimliği açıklandı

Behdinan - Şemdinli merkezde üç koldan düzenlenen eylemler sırasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden 2 gerillanın kimlikleri açıklandı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) 23 Ağustos Perşembe günü Şemdinli merkezi ve kırsalında Türk ordusuna ait bir çok askeri üssün gerillalar tarafından hedeflediğini ve 28 askeri öldüğünü duyururken, çatışmalar sırasında 2 gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgiler şöyle: Mako (Doğu Kürdistan-İran) doğumlu, Akif Avrîn kodi simli Firuz Brukimadlu ile Diyarbakır (Amed) doğumlu Cemşit Amed kodisimli Murat Çapa.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada yaşamını yitiren iki gerillaya ilişkin olarak şunları aktardı:

“Cemşid Yoldaş Kuzey Kürdistan’ın Amed şehrinde yurtsever bir ortamda ve ailede doğup büyür. Yüreğinde ülke sevgisi büyüdükçe her türlü zulme isyanın adı olan dağlarımıza ulaşarak mücadelesini görkemli hale getirir. Gözü pek, girişken ve atik yapısıyla Cemşid yoldaş gerilla mücadelemizde hızla gelişme sağlayan yoldaşlarımızdan olmuştur. Kürdistanı ve onun tarihten günümüze gelen gerçekliğine karşı sorgulayıcı yönleriyle de tanınan Cemşid yoldaş aldığı eğitimlerle önemli bir yoğunlaşmayı yaşayarak pratik sahalara yönelmiştir. 

Yoldaşlarına her zaman büyük bir ciddiyetle çalışmalara sarılmak gerektiğini yansıtan Cemşid arkadaşımız yürüttüğü çalışmaları önemle ciddiyetle ela almıştır. Bu onun başarıya kilitlenen APO’cu militanlıktaki ısrarı olmuştur. 23 Ağustos tarihinde işgalci TC ordusuna karşı geliştirilen devrimci harekat kapsamında düşman güçleriyle girilen çatışmada kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır Cemşid yoldaşımız. Anısı ve duruşundaki kararlılık mücadele azmimize dönüşerek Zaferi garantileyecektir.

Doğu Kürdistan Mako doğumlu Akif arkadaşımız Doğu Kürdistan’da gelişen direniş mücadelesini erkenden tanıyarak mücadele azmiyle dolu olan bir yoldaşımız olmuştur. Bu azim onu kısa zamanda gerilla saflarına yöneltecek ve capcanlı bir gerilla olarak tanınmasını sağlayacaktır. 

Heyecan dolu olan Akif yoldaşımız canlı, atik ve girişken yapısıyla özgürlük savaşçısı arasındaki yerini kısa zamanda alarak mücadelesine dört elle sarılmıştır. Onun bu sahiplenici özelliği sorumlu bir militan kişiliği ortaya çıkarmıştır. Sorumluluk ise Akif yoldaş için an be an gerillalaşmayı sağlayarak mücadeleyi yükseltmek olmuştur. 23 Ağustos tarihinde geliştirilen Devrimci Harekatımızda Cemşid yoldaş ile birlikte düşmana karşı direnerek ölümsüz Kahramanlarımız arasında yerini almıştır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder