24 Ağustos 2012 Cuma

Antep Valisi hazır şablona çalıştı

Antep - Antep'teki saldırıyı günlerdir yaptıkları açıklama ve yayınlarla PKK'nin üstüne yıkmaya çalışan Türk yetkilileri bugün Vali Erdal Ata'ya hazır senaryoyu okuttu. Herhangi bir soruşturma başlamadan zaten günlerdir medyada yer alan suçlamalardan oluşan senaryoya göre PKK bu işi yaptı. 

Antep Valisi Erdal Ata bugün basının karşısına geçerek, saldırıdan hemen sonra ilan edilen “suçluyu” bir kez daha açıkladı. Vali Ata, dokuz kişinin ölümüne onlarcasını yaralanmasına yol açan saldırıyı "Firaz' kod adlı Murat Filiz’in gerçekleştirdiğini öne sürdü ve resimlerini dağıttı. 

“Yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir" diyen Vali, olaya ilişkin 13 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Türk medyası da her zaman olduğu gibi, soruşturmayı beklemeden tümünü “bombacı” ilan etti. Gözaltına alınan çekici aracın sürücüsü M.Ç çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Vali’nin bugün yaptığı açıklamanın günlerdir zaten medyaya söyletilen bilgilerden oluşması dikkat çekti. 

“Suçlu” saldırıdan beş dakika sonra “bulunurken”, gözaltına alınanlar da hem yetkililer hem de medyası tarafından “bombacı” ilan edilirken, soruşturmanın artık ne amaçla yürütüleceği bilinmiyor. 

Türk polisi daha önce de bir çok kez kişiyi bombacı diye ilan etmiş, ancak daha sonra masum çıkmıştı. Halen devam eden KCK ve Devrimci Karargah gibi soruşturmalar, keyfi tutuklamalar ve AİHM'deki mahkumiyet birinciliği Türkiye'de bağımsız bir soruşturma ve adil yargılamaların yapılmadığını gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder