24 Ağustos 2012 Cuma

Kızıltepe yasak dinlemiyor

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Batı Kürdistan devrimini selamlama mitingi, İçişleri Bakanlığı'nın yasağına rağmen 26 Ağustos'ta gerçekleşecek. BDP ilçede hazırlıkları aralıksız sürdürüyor. 

26 Ağustos'ta Kızıltepe İlçesi'nde düzenlenecek olan "Özgürlük Yürüyüşünüzü Selamlıyoruz" mitinginin İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile yasaklanması karşısında BDP mitingde kararlı olduğunu açıkladı. Çalışmaların aralıksız sürdüğü ilçede, oluşturulan mahalle komisyonları, ev ev, sokak sokak gezerek yurttaşları mitinge davet ediyor. Miting hazırlıkları kapsamında oluşturulan komisyonlar, Tepebaşı, Ersoy, Kosar ve Yeni mahallerinde çalışmalar yürüttü. Mahalle çalışmalarına BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Zeyad Ağaoğlu, Kızıltepe Belediye Başkanvekili Haşim Baday, Kent Konseyi Genel Sekreteri Aslan Başboğa, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, KURDİ-DER, MEYA-DER, MADAY-DER, Nuda Kadın Merkezi temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Davul zurna eşliğinde üç mahalledeki tüm evler tek tek gezilerek "BDP'nin düzenleyeceği Kürt sorununda Demokratik Çözüm ve Özgürlük Mitingi'ne tüm halkımız davetlidir" yazılı el ilanları dağıtıldı. 

MİTİNG GÜNÜ ULAŞIM ÜCRETSİZ ARAÇLARLA SAĞLANACAK

Bildiri dağıtımı sırasında BDP'lileri karşılayan mahalleli gençler, "Dağlarda arama Apocular her yerde", "PKK halktır halk burada", "Bê Serok jiyan nabe" ve "Bijî Serok Apo" şeklinde slogan atarken, ilçe sakinleri de balkonlarına çıkarak zafer işareti yapıp alkış tuttu. 

BDP tarafından 26 Ağustos'ta Kızıltepe Newroz Alanı'nda saat 16.00'da gerçekleşecek olan yasaklanan mitinge, DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Milletvekilleri, BDP il ve ilçe belediye başkanları ile yöneticileri katılacak. Ayrıca mitingde Sanatçı Serhado ile MKM Grubu sahne alacak. Miting gününde ulaşımın sağlanabilmesi için komisyonlar oluşturan BDP, Mardin ve ilçelerinden Newroz Alanı'na ücretsiz araç kaldıracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder