24 Ağustos 2012 Cuma

HDK, Ankara'da Barış ve Demokrasi Şöleni düzenledi

Ankara - Ankara’da Barış ve Demokrasi Şöleni düzenleyen HDK, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal sürece dikkat çekti. HDK Yürütme Kurulu üyesi Çelebi, “Devlet tarafından savaş giderek kışkırtılıyor. Kürt halkının barış talebi ısrarla sürerken devlet savaşta ısrar ediyor” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara Yürütmesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında Mamak Tekmazar Parkı’nda Barış ve Demokrasi Şöleni düzenledi.

“Çatışma değil müzakere, ölüm değil çözüm” yazılı pankartın ve katliamları, polis şiddetini anlatan fotoğrafların asıldığı şölene BDP Çankaya İlçe Başkanı Mükremin Barut, ESP Ankara İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Fadime Çelebi, PSAKD Mamak İlçe başkanı Mustafa Demirtaş, EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık Sağdıç ve birçok demokratik kitle örgütü üye ve yöneticisi katıldı.

Halaylarla başlayan şölende HDK Ankara Yürütmesi adına ANF’ye açıklamada bulunan Orhan Çelebi, HDK’nin kuruluş süreci ve hedeflerine ilişkin bilgi verdi. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal sürece dikkat çeken Çelebi, “Devlet tarafından savaş giderek kışkırtılıyor. Kürt halkının barış talebi ısrarla sürerken devlet savaşta ısrar ediyor. Son bir ayda onlarca insanın öldürüldüğü bir gerçeklik var, devlet bunu görmek istemiyor” diye konuştu.

Devletin Şemdinli de yaşanan gerçekleri halktan gizlediğini vurgulayan Çelebi, köylerin boşaltılmasının ve basının buralara girememesinin devletin savaş politikasındaki durduğu noktanın göstergesi olduğunu söyledi.

HDK olarak AKP iktidarının savaş politikalarını geri çevirmek için Kürt halkının dışında kalan tüm Türkiyelilere Kürt sorunun demokratik ve barışçıl yoldan çözümünü anlatmak ve aynı zamanda barış elçisi olma görevini yerine getirmek için Türkiye genelinde başlattığı çalışmayı anlatan Çelebi, çalışmanın batıdaki öneminin de altını çizdi.

Siyasal sürecin yüklediği görevlere de değinen Çelebi sözlerini şöyle tamamladı: “İçeride ve dışarıda savaş çığırtkanlığı yapan AKP iktidarı Kürt sorunun çözümünde asıl olanın ‘çatışma değil müzakere, ölüm değil çözüm’ olduğunu görmek istemiyor. İnkâr ve asimilasyon politikalarının hedefi olan, şiddete maruz kalan Kürt halkının anadilde eğitim hakkı, bölgesel özerklik ve siyasi statü kapsamlı talepleri Türkiye’nin demokratikleşmesinin, halklarımızın barış içinde birlikte yaşamasının temel koşullarıdır. AKP iktidarı Kürt halkına yönelik tüm bu saldırılarının yanı sıra gerici, milliyetçi faşist propagandayla halkları bir birine düşman etme politikaları izlemektedir.”

HDK’nin Barış ve Demokrasi Şöleni programı kapsamında sanatçılar Cevahir Canpolat, Turabi Yurtsever ve Mehmet Kale sahne aldı. PSKAD Mamak Şubesi Otantik Semah Ekibi’nin semaha durduğu etkinlikte slayt gösterimi yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder