24 Ağustos 2012 Cuma

25 yıllık öğretmeni 'bombacı' yaptılar

Haber Merkezi - Antep'teki bombalı saldırı ardından gözaltına alınan 13 kişinin sorguları sürerken, Türk yetkilileri ve medyası gözaltına alınanları "bombacı" ilan etti. Bunlar arasında yer alan 25 yıllık öğretmen ve Eğitim Sen üyesi Mahmut H. tam bir linç kampanyasına maruz kaldı. 

Antep'te 20 Ağustos akşamı düzenlenen bombalı saldırı ardından gözaltına alınanların sayısı 13'e çıktı. Soruşturma kapsamında Urfa Siverek'te Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu'nda Müdür başyardımcısı olan Mahmut H. de gözaltına alındı. 

Daha sorgu süreci tamamlanmadan Türk yetkililer ve medyası ise Mahmut H.'yi suçlu ilan etti. Türk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "saldırının birinci derecede sorumlu organizatörü şu an sorguda" derken, Türk medyası ise "Bombacı müdür yardımcısı çıktı, İşte Antep'i kana bulayan ekip" başlıklarını attı. 

Tanıdıkları ise Mahmut H'nin 25 yılı aşkın bir zamandır öğretmenlik yaptığına dikkat çekerek basında yürütülen linç kampanyasına tepki gösterdi. 

ANF'ye konuşan Eğitim Sen Siverek temsilcisi Kadir Kak, "Sendikamıza bağlı bir öğretmendir. 25 yılı aşkın bir zamandır öğretmenlik yapıyor, sakin kendi halinde sağduyulu bir kişidir. Bu olayla ilgisinin olabileceğine ihtimal vermiyorum. En kısa zamanda bırakılmasını istiyoruz. Basında çıkan haberler üzücü. Bu haberleri yapanların utanması gerekir" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder