21 Ağustos 2012 Salı

Şemdinli ve Yüksekova'da hava saldırıları

Behdinan - Türk ordusunun ait savaş uçaklarının Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerine bağlı bir çok alanı bombaladığı bildirildi. Şırnak’ta ise Türk ordusunun operasyonu sırasında gerilla ile çatışma yaşandı.

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) hava saldırıları ile yaşanan çatışmaya ilişkin bilgi verdi. HPG-BİM, “Şırnak merkeze bağlı Meydane ve Beroje alanlarında işgalci TC ordusu tarafından başlatılan operasyon sonucu 20 Ağustos günü saat 11.00 ayrı çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı düşman askerlerinin sayısı tespit edilememiştir” dedi.

Açıklamada hava saldırıları ve top atışlarına ilişkin de şu bilgiler yer aldı:

“*20 Ağustos günü 16.00 ile 21 Ağustos günü 04.30 saatleri arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Nirkola vadisi, Goste, Gomake, Masiro, Gare ve Geniş tepe alanlarına yönelik işgalci TC ordusu tarafından obüs ve havan toplarıyla bir bombardıman düzenlenmiştir. 

*20 Ağustos günü 15.00-16.00 saatleri arasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Mergezere alanına yönelik işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları tarafından bir bombardıman düzenlenmiştir. Aynı alan 21.00-22.00 saatleri arasında da obüs ve havan toplarıyla bombalanmıştır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder