21 Ağustos 2012 Salı

Roboski'de askeri araç devrildi

ŞIRNAK - Roboski'de askerleri taşıyan bir sivil minibüsün devrilmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. Olayda minibüs şoförünün de yaşamını yitirdiği belirtildi.
ANF'ye konuşan Roboski sakinlerinden bir görgü tanığı, askerleri taşıyan sivil minibüsün Roboski taziye çadırının yaklaşık 200 metre uzağında devrildiği bilgisini verdi. 

Görgü tanığı, şunları anlattı: "Araç Beyaztepe'den geliyordu. Taziye çadırının yaklaşık 200 metre uzağında yaşandı. Araç şarampole yuvarlandı. Askerleri taşıyan bir minibüstü. Minibüsün şoförü de Roboskili. Kendisinin de yaşamını yitirdiğini öğrendik. Yaklaşık 20 asker vardı. Ben 3'ünün öldüğünü gördüm ama yaralıların çoğunun da öldüğü söyleniyor. Yaralıları hastaneye götürenler, 10'u aşkın askerin öldüğünü söyledi."
ASKERLERİ ROBOSKİLİLER TAŞIDI

Görgü tanığı, yaralı askerlere Roboskililerin müdahale ettiğini, yine yaralı askerlerin de Roboskililerin araçlarıyla hastaneye götürüldüğünü açıkladı. Roboski katliamını hatırlatan görgü tanığı, "Devlet değil; sadece Roboski halkı, katliama uğrayan Roboski halkı askerleri hastaneye taşıdı. Bunu da bilsinler" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder