21 Ağustos 2012 Salı

Atalay: 9 kişi öldü, 69 kişi yaralandı

Antep - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, pazartesi günü Antep’de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, 9 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam yaralı sayısının 69 olduğunu söyledi. 

Antep’te pazartesi akşamı saat 19.38’de meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yapan Atalay, bomba yüklü bir aracın uzaktan kumanda ile patlatıldığını söylediç

“Önce tabi bu olayda şu ana kadar 9 vatandaşımız hayatını kaybetti” diyen Atalay, “Ağır yaralı hastalarımızdan 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. 9 vatandaşımızı kaybetmiş durumdayız. Şu anda hastanelerde yatan 16 yaralı vardır, toplam 69’du. Bunların 10 tanesi ayakta tedavi edildi, bir kısmı kısa süreli hastanede kaldı” açıklamasında bulundu. 

Atalay yaralılardan dördünün yoğun bakımda olduğunu sözlerine eklerken, şöyle devam etti: “Hayatın çok yoğun olduğu bir caddede patlama meydana geliyor. Tabi yakınında ilçemizin emniyet müdürlüğü binası var. Hemen hemen 30 metre arasındaki mesafe. Alt katı polis merkezi, üst katı da polislerimizin lojmanları. Değerlendirmelerimizde esas hedef alan orası. Bayramını kutlayan, otobüsle giden, aracıyla bayram ziyaretine giden vatandaşlarımızın hayatını kaybediyor. Biri kadın, dört tanesi çocuk. 1,5 yaşında, 4 yaşında, 11 yaşında, 12 yaşında.”

Patlamada kullanılan araca ilişkin de bilgi veren Atalay, “Tabi bir çalıntı araç, şehirleri vermeyeyim. Çalıntı aracın içinde güçlendirilmiş patlayıcı ve uzaktan çekiciyle getiriliyor. Dün giriş yapıyor. Şoförü biliniyor, aracın nerelerden getirildiği biliniyor. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili alınan mesafe hızlıdır” dedi.

Basında araca ilişkin yer alan iddiaları yalanlayan Atalay, “Basında duyuyoruz, iki hafta önce ihbar olmuşta, o araç bulunamamışta, bu araç o araç gibi. Bunların gerçekle ilgisi yok. Bu aracın nereden ne zaman geldiği bilgileri şu an elimizde. Bu tür spekülatif haberlere lütfen değer vermeyelim. Biz sizlere gerekli açıklamalar yapacağız” şeklinde konuştu. 

Atalay, “İstihbarat bilgi vermiş değerlendirilmemiş gibi bir şey yok. Devletin bütün kurumları arasında hiçbir zaman olmadığı kadar ciddi bir koordinasyon var, güven var. O bütünlük en ileri şekilde devam ediyor (…) Çekicinin şoföründen arabanın çalınmasından itibaren kullandığı plakalar, gittiği yerler hepsi biliniyor” diye ekledi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder