21 Ağustos 2012 Salı

Ahmet Türk ‘Güvenlik için yola çıktılar’ haberlerini yalanladı

ULUDERE - Uludere İlçesi'nde meydana gelen kazaya ilişkin açıklama yapan DTK eş Başkanı Ahmet Türk, askerlerin DTK ve BDP'lilerin güvenliğini sağlamak için yola çıktığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, bugüne kadar hiçbir askeri aracın BDP'lileri korumadığını söyledi. 

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kaza ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan "DTK ve BDP'lilerin güvenliğini sağlamak için yola çıktılar" haberlerine tepki gösterdi. Haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Türk, olayın saat 10.30 sıralarında meydana geldiğini; ancak kendilerinin o saatlerde Cizre'ye dahi giriş yapmadıklarını söyledi. Olayın tamamen rutin bir görev değişikliği olduğunu belirten Türk, askeri araçların bugüne kadar hiçbir BDP milletvekili yada yöneticilerini korumadığını kaydetti. 

‘ROBOSKİLİ AİLELERİ YARDIM ETSİNLER DİYE BİZ ARADIK’

Olayın yaşanmasına son derece üzüldüklerini belirten Türk, "Ben her şeyden önce genç yaşta yaşamını yitiren askerlere rahmet diliyorum. Böyle bir kazanın olması bizi üzdü. Kaza meydana geldikten sonra, Roboski'de evlatlarını kaybeden anneler yardıma geldi seferber oldular. Ortamı karıştırmak isteyen bazı gazeteler ve ağlar var. Olay yaşandıktan sonra Valiliğin haberi olmadığını düşünerek haber verdik. Roboskili aileleri biz aradık yardım etsinler diye" dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder