21 Ağustos 2012 Salı

İktidar vekilleri insanlıktan çıktı!

Antep - Antep saldırısı ardından PKK karşıtlığı adı altında ırkçılık yeniden hortlatılırken, AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'liler için "gebertildiler" denilmesini isteyerek insanlık dışılığın en bariz örneğini gösterdi.

Antep’te 20 Ağustos günü 9 kişinin ölümü ve onlarcasının yaralanmasına yola çan bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı ardından ırkçılık yeniden sokaklara döküldü. Beklendiği gibi Türk medyası hiçbir kanıta ihtiyaç duymadan koro halinde PKK’yi suçladı, devletin hoşgörüsü ve korumasından yararlanan ırkçılık da BDP’yi hedef aldı.

ŞAMİL TAYYAR’IN KÜRT DÜŞMANLIĞI

Antep’de binaları ırkçıların saldırılarına maruz kalarak yakıldı. AKP’nin Kürt düşmanı vekili Şamil Tayyar, bu durumu fırsat bilerek Antep saldırısının PKK ile Suriye'nin gizli servisi El Muhaberat teşkilatının ortak bir operasyonu olduğunu ileri sürdü. Tayyar, bu açıklamayı yaparken hiçbir kanıt ve dayanağa ihtiyaç bile duymadı. 

DAVUTOĞLU’NDA AKIL TUTULMASI

Sık sık Suriye’ye müdahale çağrılarında bulunan ve tampon bölge için destek arayışını sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da aynı fırsatçılıkla tam bir akıl tutulması örneği gösterdi: "Suriye konusunda terör olaylarının detayları araştırılıyor. Bir benzerlik paralellik kurulacaksa Beşer Esad'ın cinayet şebekelerinin Suriye'de bayram günü bir günde 200 kişiyi öldürmesi yönetimi ve kutsal tanımamazlığı ile terör örgütünün bu sivil halka dönük yöntem ve zihin paralelliliği var. Eğer bir illiyet ve milliyet bağı varsa her türlü şekilde araştırılır. Şuana kadarki veriler ışığında netleşmiş tablo yok. Araştırmalar ortaya çıkar ve neticeler ortaya konur." 

AKP hükümeti Şemdinli’deki gerilla eylemlerinden de Esad rejimini sorumlu tutacak kadar şaşırmıştı.

AKP’NİN İNSANLIK DIŞI VEKİLİ

Kürtlerin hiçbir talebine tahammül etmeyen ve cenazelerine bile en büyük saygısızlık örneği gösteren iktidarın diğer bir üyesinden insanlık adına utanç verici bir açıklama geldi. AKP Erzurum İl Teşkilatı'nın, merkez Palandöken İlçesi Çeçenistan Parkı'nda düzenlediği bayramlaşma programına katılan AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, yakın zamanda 200 PKK'linin yaşamını yitirdiğini ileri sürerken, "Bunlar için 'etkisiz hale getirildi' denilmemelidir. Bunlar için 'gebertildi' denilmelidir. Kürt kardeşlerimizi bunlardan ayırıyoruz. Bunlar, baktığınız zaman ya 'satılmış beyinler', ya 'Ermeni dönmesi' çocukları, ya da Suriye'den İran'dan ülkemize sızan 'alçaklardan' başka bir şey değil" ifadesini kullandı. 

MEDYANIN ANTİ-KÜRT KAMPANYASI

Türk medyası da yoğun bir şekilde ırkçılığı pompalamaya başladı. Hürriyet gazetesi PKK’ye karşı olduğu iddiasıyla kendi internet sayfasından kampanya başlatarak, Kürt karşıtlığını organize ederken, Milliyet gazetesi kaza geçiren askerlerin yardımına koşan Roboskililer üzerinden “İşte Türkiye bu” başlığını atarak kendince PKK’ye mesaj yolladı. Oysa orada, sözkonusu olan Kürtlerin, 34 sivilin katledilmesine rağmen insanlık örneği göstererek askerlerin yardımına koşmasıydı. Aynı Roboskililer, devletin kendilerine karşı herhangi bir insanlığını görmedi. Kürtler Roboski’de kendilerini katleden Türk ordusunun yardımına koşarken, Antep’te ırkçılar BDP’li avına çıkmıştı. AKP rejimi ve Fethullah Gülen cemaatinin kontrolündeki diğer medya da aynı şekilde PKK’yi suçlayarak ırkçılığı körükleyen yayınlarda sınır tanımadılar.

Medyanın hedef gösterdiği PKK’lileri Şemdinli’deki yol kontrolü sırasında Kürtler sarılarak karşılamışlardı. Bu da Hükümet ve medyasının, PKK karşıtlığı maskesi altında Kürtlerin evlatlarına karşı açık bir ırkçı kampanya yürüttüğünü gösteriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder