21 Ağustos 2012 Salı

Irkçılık yine devrede, Antep'te provokatif yürüyüş

Antep - Irkçılar daha önce birçok saldırının ardından olduğu gibi yine devrede. Antep'te düzenlenen bombalı saldırının ardından bir grup ilçe merkezinde Türk bayrakları açarak yürüyüşe geçti. 

Antep'in merkez Şehitkamil İlçesi'nde bulunan Karşıyaka Polis Karakolu önünde bomba yüklü aracın patlaması sonucu 9 kişinin yaşamını yitirmesi ve 69 kişinin yaralanması ardından BDP il ve ilçe binaları hedef haline geldi.

Dün gece BDP il ve ilçe binalarına yapılan saldırının ardından, bugün de Antep'te provokasyon yaratılmak istendi. Antep'te bulunan Atatürk Bulvarı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi Türk bayraklarını taşıyarak, PKK aleyhine sloganlarla yürüyüşe geçti. Şehir merkezini trafiğe kapatan grubun yürüyüşü devam ediyor. Polisin gruba müdahalede bulunmaması ise dikkat çekiyor. 

Anti-Kürt saldırılar Türkiye’de alışıldık reaksiyonlar haline geldi. Daha önce de asker veya polise yönelik saldırılar bahane edilerek BDP binalarına saldırı düzenlenmiş, Kürtlere linç girişimlerinde bulunulmuştu. Saldırılar genellikle yetkililer tarafından cesaretlendirilirken, polis gözetimi altında yapılması dikkat çekiyor. Irkçı saldırılar devletin hoşgörüsünden yararlandı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder