21 Ağustos 2012 Salı

HPG: Hakkari Korucular Derneği Başkanı'nı tutukladık

Behdinan - HPG, birçok gerillanın yaşamını yitirmesinde parmağı olan Hakkari Korucuları Derneği Başkanı kontra Sadi Özatak’yi tutukladıklarını, Musa Temel isimli bir şüpheliyi de gözaltına aldıklarını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), yaptığı yazılı açıklamada, “20 Ağustos günü Hakkari korucuları dernek başkanı, Silehe bölgesi korucu başı ve birçok gerillamızın şahadetinde parmağı olan kontra Sadi Özatak tutuklanmış, Musa Temel isimli bir şüpheli de gerillalarımız tarafından gözaltına alınmıştır” dedi. 

Hakkari Yeni Mahalle’de ikamet eden korucubaşı Sadi Özatak'ın ticari aracı da 11 Ağustos günü evinin önünde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından molotofkokteyli atılarak yakılmıştı. 

Diyarbakır'ın Sur İlçesi eski AKP İlçe Başkanı Hamit Çelkkanat'ın da Dicle ilçesinde HPG gerillaları tarafından alıkonulduğu iddia edildi. Olayı henüz üstlenen olmadı. 

HPG gerillaları 17 Ağustos günü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Türk ordusuna istihbarat sağladığı belirtilen bir Kaymakamlık çalışanını gözaltına aldıklarını bildirmişti. Gerillaların ayrıca kaymakamlığa ait resmi bir aracı da yakarak imha ettiği duyurulmuştu. 

Mayıs-Haziran-Temmuz ayları ile 1-21 Ağustos arasında ANF kayıtlarına göre en az 85 kişi gerilla tarafından gözaltına alındı. Mayıs’ta 31, Haziran’da 7 ve Temmuz’da 21 kişi, 1-13 Ağustos arasında ise 22 kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında bir kaymakam, bir vekil ile askerler, korucular ve askeri inşaatlara çalışan işçi ve müteahhitler bulunuyor. Gözaltındakilerin çoğunluğu serbest bırakıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder