21 Ağustos 2012 Salı

Obama'dan Suriye'ye 'askeri müdahale' sinyali

Washington - ABD Başkanı Barack Obama, Suriye rejiminin isyancılara yönelik kimyasal veya biyolojik silahlarla saldırıda bulunması halinde askeri müdahale sinyali verdi. 

“Şu ana kadar ben askeri müdahale emri vermedim” diyen Obama, ancak kimyasal silahların yerlerinin değiştirilmesi veya kullanılması halinde “bunlar hesaplarımı değiştirir” uyarısında bulundu. 

Obama, “Kendimizi kimyasal veya biyolojik silahların kötü insanların ellerine düştüğü bir durumda bulamayız” diye ekledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı geçen Temmuz ayında yaptığı açıklamada dışarıdan bir saldırı olması halinde kimyasal silahları kullanacakları uyarısında bulunarak, ilk kez açık bir şekilde bu silahlara sahip olduklarını duyurmuş oldu. 

Amerikalı yetkililer ve uluslar arası diplomatlar, geçen hafta isim vermeyerek yaptıkları açıklamalarda ABD ve ittifaklarının, Esad sonrasında kimyasal ve biyolojik silah tesislerinin güvenliği için onbinlerce askerin Suriye’ye gönderilebileceği bir “felaket senaryosuna” hazırlandıklarını bildirmişti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder