21 Ağustos 2012 Salı

Gerilla da 15 Ağustos kutlamaları devam ediyor


Demhat Tolhıldan-Behdinan- Kürt özgürlük hareketi açısında milat olarak da kabul edilen 15 Ağustos’un 28. yıl dönümü gerilla alanlarında kutlanmaya devam ediyor.  Yüzlerce gerillanın katıldığı bir törende yapılan konuşmalarda 15 Ağustos atılımının tarihsel rolüne dikkat çekilirken, gerillalar müzik eşliğinde halaylar çekerek atılımı büyük bir coşkuyla kutladı.
Medya Savunma Alanlarında gerçekleşen törene KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan, YJA Star Anakarargah Komutanı Delal Amed, HPG Anakarargah Komutanlarından Sabri Tendürek’in yanı sıra çok sayıda HPG ve YJA Star komutanı ve yüzlerce gerilla katıldı. Kutlama gerillaların gerçekleştirdiği askeri törenle başladı.
Devrim mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına gerçekleşen bir dakikalık saygı duruşunun ardından HPG Anakarargah Komutanlarından Sabri Tendürek bir konuşma yaptı. Tendürek konuşmasında, “Agît arkadaşın şahsında Önder Apo’nun ve tüm arkadaşların 15 Ağustos bayramını kutluyorum. 15 Ağustos yeniden diriliş günüdür. Bugün içinde bulunduğumuz süreç açısından her zamankinden daha fazla başarıya ve zafere yakınız. Bu vesileyle yeni 15 Ağustos yılını Önder Apo’nun ve Kürt halkının özgürlük yılı yapalım. Bu temelde tüm arkadaşların 15 Ağustos’unu kutluyorum” dedi.  Sözlerini “Bîji serok Apo, yaşasın Kürt halkı ve yaşasın özgürlük” sloganlarıyla bitiren Tendürek’e gerillalar da büyük bir coşku ve heyecan ile katıldılar. Sabri Tendürek’in konuşmasının ardından gerilla komutanları gerillaların bayramını kutladı.
Askeri tören ardından KCK yürütme konseyi üyesi Duran Kalkan gerillalara hitaben bir konuşma yaptı. 15 Ağustos atılımının yirmi dokuzuncu yılına girdiklerine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Duran Kalkan “Bu vesileyle başta Önder APO olmak üzere tüm yoldaşların, halkımızın ulusal diriliş bayramını kutluyorum.  Yirmi dokuzuncu 15 Ağustos yılında özgürlük ve demokrasi mücadelesi yürüten herkese başarılar diliyorum. Büyük atılımın ölümsüz komutanı Mahsum Korkmaz yoldaş şahsında tüm 15 Ağustos atılım şehitlerini, tüm özgürlük ve demokrasi mücadele şehitlerini saygı ve minnetle anıyorum. Anılarına bağlı kalma ve amaçlarını başarma sözümüzü 15 Ağustos atılımının yıl dönümünde bir kere daha yineliyorum” dedi.
’15 AĞUSTOS RUHU, ÇİZGİSİ YAŞIYOR, DEVAM EDİYOR’
15 Ağustos’un 29. yılının en temel özelliğinin, 15 Ağustos atılım ruhuyla ve direniş gerçeğine uygun bir biçimde hareket edilmesi, halk olarak yeni bir atılım ve hamle içinde bulunmaları olduğunu ifade eden Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü:
“15 Ağustos atılımı bugün Kürdistan’ın dört parçasındaki gerillanın direnişinde, devrimci halk savaşı hamlesi direnişini güçlü bir biçimde geliştirmesinde yaşıyor. 15 Ağustos atılımı halkımızın dört parçada ve yurt dışında demokratik özerklik çözümü gerçekleştirmek, önder Apo’ya ve Kürt halkına özgürlük hamlemizi başarıya ulaştırmak için geliştirdiği Serhildan da yaşıyor. Hareketimiz ve halkımız, içinde bulunduğumuz süreçte her gün 15 Ağustos atılımlarını gerçekleştiriyor. Her günün yirmi dört saati atılım ruhuyla, atılım gerçeğiyle yaşanıyor. Bu kuşkusuz bizi mutlu eden en temel husustur. Çünkü net bir biçimde görülüyor ki 15 Ağustos ruhu, çizgisi yaşıyor, sürüyor, devam ediyor. Büyük değerler yaratmış, daha büyüklerini yaratmak üzere de hepimize yön veriyor, ruh veriyor, moral veriyor, cesaret ve fedakarlık kazandırıyor. Özgürlük ve demokrasi için daha kararlı, cesur ve fedakar bir temelde mücadele etmemizi sağlıyor.
Şunu çok iyi biliyoruz: 15 Ağustos atılım gerçeği, bir önderliksel duruş gerçeğiydi.  Direniş gerçeğiydi. Önde Apo’nun Kürdistan’da yarattığı değişim ve yenilenmenin direnişe kalktığı, toplumsallaştığı, hayata geçtiği bir dönemdi. Bugün de ruh olarak, duygu olarak, düşünce ve davranış olarak birlik, örgütlülük, cesaret, fedakarlık olarak sahip olduğumuz tüm değerler 15 Ağustos atılım gerçeğiyle ortaya çıkartılmıştır.”
‘ULUSAL DİRİLİŞ BAYRAMI’
Yirmi dokuzuncu yıla girerken içine girmiş olduğumuz direniş hamlesi gerçekleştirilemeyenleri de başarıyla gerçekleştirmek üzere halk ve hareket olarak ne denli kararlı olduğumuzu ortaya çıkarıyor, gösteriyor. Bu da 15 Ağustos’un öyle gelip geçici, kısa süreli sınırlı kazanım yaratan bir atılım olmaktan öteye Kürt halkının özgürlük bilinci, ruhu, düşüncesi, demokratik örgütlülük ve yaşam gerçeği olma özelliğine sahip bulunduğunu gösteriyor. Aslında bir atılımdan, bir mücadeleden öteye bir halkın yeniden doğuşu var, dirilişi var. Bu nedenle 15 Ağustos ulusal diriliş günü olarak tanımlanıyor. Ulusal diriliş bayramı olarak kutlanıyor.  Bu tanımlama ve bu temeldeki kutlamalar 15 Ağustos gerçeğine fazlasıyla yakışıyor, denk düşüyor. Ortada gerçek anlamda bir yeniden doğuşun, dirilişin var olduğu tartışmasızdır.”
Kalkan sözlerini “Yaşasın 15 Ağustos ve direniş ruhu, yaşasın özgürlük ve demokrasi mücadelemiz, Bîji serok Apo, bi can bi xun em terene ey Serok” sloganlarıyla bitirirken alanda bulunan gerillalar da büyük bir coşku ile Kalkan’a eşlik ettiler.
GERİLLA COŞKUSU
Kalkan’ın konuşmasının ardından 15 Ağustos kutlaması gerillaların hazırladığı moral etkinliği ile devam etti.  Etkinlikte gerillalar hazırladıkları şiirleri okudular, şarkıları söylediler, skeç ve tiyatro gösterisi sundular, folklor gösterileri gerçekleştirdiler.  Etkinlikte gerillalar coşkularını sık sık atıkları sloganlarla dile getirdiler.  Müzik grubu Koma Rojyar’ın sahne alması ile gerillaların heyecan ve coşkusu daha da artı. Koma Rojyar’ın seslendirdiği Kurmanci, Sorani, Hevramani ve Kelhori şarkılara eşlik ederek halaylar çeken Kürdistan’ın dört parçasından gerillaların kutlamaları büyük bir coşku ile son buldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder