21 Ağustos 2012 Salı

EMEP Antep’teki saldırıyı kınadı

Ankara - Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan dün akşam saatlerinde Antep'te yaşanan, 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama ile ilgili açıklama yaparak, saldırıyı kınadı. Gürkan, “Halkların barış ve kardeşlik beklentisi acı bir darbe daha almıştır” dedi.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan yaptığı yazılı açıklama ile dün Antep’te 9 kişinin yaşamını yitirdiği 64 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıyı kınadı. 

“Halkların barış ve kardeşlik beklentisi acı bir darbe daha almıştır” diyen Gürkan, Türkiye’de ve bölgede halklar arası kardeşlik ihtiyacının, beklentisinin arttığı bir dönemde gerçekleşen saldırının “İçeride ve dışarıda savaş politikalarından medet umanların ekmeğine yağ sürdüğünü” ifade etti. Gürkan, “Kim ve hangi güçler tarafından, her ne gerekçe ile olursa olsun yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” diyerek devamla şunları kaydetti: “Başta Türkler ve Kürtler olmak üzere bu topraklarda yaşayan halklarımız geride bıraktığımız tarih boyunca bu tür acı deneylere tanıklık etmiş ve yaraları kanatıcı sonuçlarını yaşamıştır. Bunun içinde bu yolda daha fazla acı, yıkım ve gözyaşı istemediğini her vesile ile dile getirmektedirler.” 

“Başta AKP hükümeti olmak üzere, ülkeyi yöneten egemen güçler ‘akıllarını başlarına devşirmelidir’” ifadesini kullanan Gürkan, hükümetin halkların duygularını sömüren açıklama ve politikalara derhal son vermesini istedi.

Yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileyen EMEP Başkanı Gürkan, herkesi duyarlı ve sorumlu davranmaya çağırarak, “Kürt sorununun anadilde eğitim ve bölgesel özerklik hakkının tanınması temelinde, eşitlik ve gönüllü bir arada yaşama dışında gerçekçi hiçbir çözümünün kalmadığını hatırlatıyor ve bu gerçeği kamuoyu ve halkımızla bir kez daha paylaşıyoruz. Türk ve Kürt halkının başı sağ olsun!” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder