21 Ağustos 2012 Salı

Kürt siyasetçi Cemal Kavak yaşamını yitirdi

INSBURG - Uzun yıllar Kürt özgürlük mücadelesine hizmet veren siyasetçi Cemal Kavak, Avrupa’da yaşadığı sürgün hayata daha fazla dayanamayarak yaşamına son verdi. 

Kürt siyasetinde yakından tanınan, HADEP ve DEHAP kurucu üyesi Cemal Kavak, Avusturya’nın İnsburg bölgesinde düzenlenen 15 Ağustos kutlamaları ardından yaşamına son verdi. 

Kavak’ın yaşamını sonlandırırken arkadaşlarına ve ailesine iki mektup bıraktığı belirtildi. 

Cemal Kavak bıraktığı mektuplarda sürgün yaşamına ancak bu kadar dayanabildiğini ve Kürt halkının kendisini doğru anlamasını ve doğru sahiplenilmesini istedi. Kavak, doğru anlamanın ve sahiplenmenin ise mücadeleye, şehitlere ve değerlere bağlılıktan geçtiğini vurgulamış. 

Kavak’ın cenazesinin otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra İsviçre'nin Zürich kentine götürülmesi bekleniyor. 

Uzun yıllar Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de Kürt özgürlük mücadelesine hizmet eden Kavak, HADEP ve DEHAP kuruculuğu ve İstanbul İl başkanlığı yapmıştı. Gördüğü baskılar ve aldığı cezalar üzerine 2006 yılından bu yana İsviçre’de sürgün hayatı yaşıyordu. 

Siyasi çalışmalarını Avrupa’da da sürdüren Cemal Kavak, yürüttüğü faaliyetlerden dolayı Fransa’da da uzun süre tutuklu kaldı. Kavak, cezaevinden çıktıktan sonra kaldığı yerden mücadelesini sürdürmeye devam etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder