21 Ağustos 2012 Salı

AB, Türkiye'nin Zana hakkındaki kararını eleştirdi

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu'nda Leyla Zana'nın ceza almasıyla ilgili soru önergesi yanıtlandı. Yanıtta, Zana davasında verilen kararın AB tarafından 'endişe verici' bulunduğu açıklandı.

Avrupa Parlamentosu'nda Kıbrıslı Rum Sosyalist Parlamenter Antigoni Papadopulo’nun “Leyla Zana yeniden ceza aldı” başlıklı soru önergesini yanıtlandı. Soru önergesini yanıtlayan AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üye Stefan Füle, Türkiye'nin kararını eleştirdi. "AB, Leyla Zana davasında verilen son karardan endişe duymaktadır" diyen Füle, şu ifadeleri kullandı: "AB, Türkiye’nin 'terör'le mücadelesini desteklerken ifade özgürlüğünü de 'terör'e karşı etkin mücadeleyle uyumlu olacak şekilde korunması gereken temel bir değer olarak görmektedir."

Füle, Türkiye'nin 'düşünceler ve şiddet' arasında ayrım yapmadığını vurgulayarak, “Türkiye, mahkemelerin çok geniş 'terörizm' yorumu üzerine gitmeli ve kanunlar ile uygulamada, şiddete teşvik ve düşüncelerin şiddet içermeyen şekilde ifadesi arasında net bir ayrım yapmalı" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder