28 Ağustos 2012 Salı

YJA Star'dan Yüksekova ve Uludere'de eylem

Zin Koçer / Behdinan - Son dönemlerde eylemlerinde artış gözlenen YJA Star gerillalarının Yuksekova ve Uludere’de düzenlediği eylemlerde bir askerin öldüğü, 2 özel güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi. 

YJA Star Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre 26 Ağustos günü saat 17.00 sularında Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Sinek askeri üssü yakınlarında operasyona çıkan “işgalci TC ordu güçleriyle” YJA Star gerillaları arasında bir çatışma yaşandı. 

Bir saat sürdüğü belirtilen çatışmada Türk ordusunun 1 askerinin öldürüldüğü, çok sayıda askerin de yaralandığı bildirildi. Türk ordusunun ölü ve yaralılarını skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırdığı belirtilen açıklamada, arazinin Türk ordusu tarafından rast gele obüs ve havan toplarıyla bombalandığı kaydedildi. 

Aynı gün Yüksekova’ya bağlı bağlı Xırwata beldesine yönelik gerçekleştirilen eylemi üstlenen YJA Star basın birimi, şu bilgileri verdi: “26 Ağustos günü saat 21.30 sularında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Xırwata beldesinde yapımı devam eden bir karakola yönelik YJA Star gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir.”

Açıklamada 2 özel güvenlik görevlisinin yaralandığı ve karakol inşaatında çalışan 2 iş aracının da yakılarak imha edildiği kaydedildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder