28 Ağustos 2012 Salı

MGK'dan Kürtlere tehdit!

Ankara - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Suriye ve PKK'nin görüşüldüğü toplantının sonuç bildirisinde Suriye muhaliflerine destek verilirken, kendi bölgelerinde öz yönetimlerini oluşturan Kürtlere ise tehditler savuruldu. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan MGK toplantısı sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, " 'Terörle' mücadelenin hukuk içerisinde, halkımızın can ve mal güvenliği korunarak hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Bildiride ayrıca Suriye'deki gelişmelere değinilerek, “Ülkemizde sayıları 80 bine yaklaşan Suriyeliler'in ihtiyaçlarının karşılanması ve önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirler üzerinde durulmuştur" denildi. Üstü kapalı bir şekilde Suriye Kürtlerin bölgelerinde yönetime el koymasına vurgu yapılan açıklamada, Kürtler bir tehdit olarak ele alınarak, bu "tehditin bertaraf edilmesi noktasında irade" beyanında bulunuldu. Açıklamada şöyle denildi: "Suriye halkının meşru talepleri doğrultusunda demokratik dönüşüm sürecinin ivedilikle tamamlanmasının taşıdığı önem vurgulanarak, bu doğrultuda çabaların uluslararası toplumla eşgüdüm halinde sürdürüleceği kaydedilmiştir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder