28 Ağustos 2012 Salı

Yaşamını yitiren iki gerillanın kimlikleri açıklandı

Behdinan - Şırnak’ın Silopi ilçesinden geçen Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına yönelik 26 Ağustos günü düzenlenen sabotaj sırasında hayatını kaybeden bir gerilla ile aynı gün Hakkari’nin Çukurca ilçesinde hayatını kaybeden bir gerillanın kimlik bilgileri açıklandı. 

26 Ağustos günü saat 24.30 sularında Şırnak’ın Silopi ilçesinden geçen Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattına yönelik düzenlenen sabotaj eylemi sırasında bir gerillanın hayatını kaybettiğini bildiren HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın Batı Kürdistan Tirbespiye doğumlu Zilan Cudi kod isimli Tirkiye Muhammed olduğunu belirtti. 

HPG-BİM, Zilan Cudi hakkında, “Birçok alanımızda bulunan Zilan yoldaş en son Botan sahasına aktif mücadele alanlarına yönelmiştir. Oldukça birikimli kendini ve çevresini geliştiren özellikleriyle tanınan Zilan yoldaşımız kadının özgürleşme adımlarını yaşamının temel yürüyüşü haline getirmiştir” dedi.

26 Ağustos günü Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Bilican Alayı askerleri tarafından başlatılan operasyon sırasında hayatını kaybeden gerillanın kimliği de açıklandı. HPG-BİM, “Bu operasyonda yaşanan çatışmada 10 düşman askeri öldürülmüş, 2 düşman mevziisi de imha edilmişti. Yaşanan çatışmalarda 1 yoldaşımızın şahadet bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” hatırlatmasında bulundu. 

Hayatını kaybeden gerillanın Kobani (Batı Kürdistan) doğumlu, Derviş Miran isimli Edip Ahmet olduğunu bildiren HPG-BİM, gerilla Derviş’in Kürdistan Özgürlük hareketini yabancı olmayan bir çevrede yetiştiğinden erken yaşlarda Kürt halkının verdiği mücadeleye büyük ilgi duyduğunu söyledi. HPG-BİM, “genç ve dinamik özellikleri taşıyan Derviş yoldaşın kısa zamanda aldığı eğitimlerle birçok mücadele sahasında görev yürütmeye kendini hazır hale getirdiğini” belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder