28 Ağustos 2012 Salı

Kürtler 1 Eylül'de Avrupa Konseyi önünde toplanıyor

Strasbourg - Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, PKK lideri üzerindeki tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünü talep etmek için 1 Eylül’de Avrupa Konseyi önünde toplanmaya çağırdı. 

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 1 Eylül’de Kürtler, Öcalan’ın özgürlük, barışı ve demokratik özerklik taleplerini bir kez daha dile getirmek için alanlara çıkmaya hazırlanırken, Avrupa’daki Kürtlere ve dostlarına da Avrupa Konseyi önünde toplanma çağrısı yapıldı. 

25 Haziran’dan beridir her hafta beş kişi ile Avrupa Konseyi önünde süresiz nöbet eylemi yapan Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, 1 Eylül’de de aynı yerde bir miting organize ediyor. Mitinge özellikle İsviçre, Güney Almanya ve Strasbourg’daki Kürtlerin katılımı bekleniyor. 

İnisiyatifi yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Türk devleti katliam, inkar ve imha siyasetini Kürt halkına karşı hala çok açık ve kaba bir biçimde sürdürmeye devam ettirirken, Başkan Apo’ya karşı geliştirdiği tecrit ve çürütme politikasını aynı biçimde de sürdürmektedir. Topyekün bir biçimde imhayı dayatan Türk devleti ve AKP hükümeti, gerilladan aldığı darbenin intikamını 14 yıldır tutsak aldığı Başkan Apo’dan ve sivil halktan alma çabası içerisinde olduğunu, son dönemlerde geliştirdiği imha politikasıyla çok daha net bir biçimde açığa çıkmıştır.

Biz Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi olarak Türk devletinin geliştirdiği bu inkar, imha ve Başkan Apo’nun üzerinde uyguladığı katı tecrit politikasını şiddetle kabul etmediğimizi, Öcalan’ın özgürlüğü için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağımızı kamuoyuna açıklamış ve bu temelde önce Lozan-Strasbourg uzun yürüyüşünü gerçekleştirmiş, ardından da yine Strasbourg’da 52 gün süren açlık grevi eylemini başlatarak, hem Türk devletinin uygulamalarını protesto etmiş hem de Öcalan’ın özgürlüğü talebinde bulunmuştuk.

Uluslararası düzeyinde sorunların çözümünü tarafsız yaklaşması gereken Avrupa Konseyi ve işkenceyi önleme komitesi olan CPT’nin görevlerinin gereklerini yerine getirme temelinde de başlatmış olduğumuz eylemler amacına ulaştıktan sonra son vermiştik. Ancak aradan uzun bir süre geçmesine rağmen Avrupa Konseyi ve CPT görevlerini yerine getirmemiş, Tür devletinin uygulamalarını adeta görmezlikten gelmiş, Kürtlere karşı uygulanan katliam ve soykırım politikasına adeta göz yumman bir tutum içerisinde olmuştur. Ancak Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi olarak Türk devletinin Önder Apo’ya karşı uyguladığı tecrit ve çürütme politikasını kabul etmeyeceğimizi belirtiyor, Kürt halkının Başkan Apo’nun özgürlüğü için tam bir seferberlik ruhuyla demokratik eylem geliştirmeye çağırıyoruz.

Bu temelde 1 Eylül’de Avrupa Konseyi’nin önünde nöbet eyleminde bulunan eylemcilerin bulunduğu yerde bir miting gerçekleştireceğiz. Kürt halkı ve dostlarını 1 Eylül’de Strasbourg’da Avrupa Konseyi’nin önünde yapılacak mitinge katılmaya, Öcalan’ın özgürlüğü konusunda ısrarlı davranmaya davet ediyoruz. İsviçre, Güney Almanya ve Strasbourg’da bulunan halkımızın ve dostlarımızın gerçekleştireceğimiz eyleme daha aktif ve yoğun katılmaya çağırıyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder