28 Ağustos 2012 Salı

Şemdinli-Çukurca hattı ve Dersim'de gerilla eylemleri

Özgür Aslan / Behdinan - Hakkari’nin Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerindeki alan denetimlerine devam eden HPG gerillalarının 27 Ağustos günü 4 ayrı noktada eylem gerçekleştirdiği bildirildi. Hakkari’de 2, Dersim’de biri rütbeli 5 asker, Van’ın Başkale ilçesinde ise bir askerin öldürüldüğü açıklandı. 

HPG Basın-İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Hakkari’nin Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca (Colemêrg / Şemzînan-Gever-Çêlê) ilçelerinde düzenlenen gerilla eylemlerine ilişkin bilgi verdi. 

Açıklamada 27 Ağustos günü düzenlenen dört ayrı eylem konusunda şu bilgiler yer aldı:

“Şemdinli ilçesine bağlı Gare Alayı’na yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından düşman çevresini rastgele obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır. 

Şemdinli ile Gerdiya alanı arasında Bêgoza köyü üçgeninde gerillalarımız tarafından bir yol kontrolü gerçekleştirilmiştir. Durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız toplanan halka süreç hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. 

06.00-07.00 saatleri arasında Şemdinli ve Yüksekova yolu üzerinde gerillalarımız tarafından bir yol kontrolü gerçekleştirilmiştir. Durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız toplanan halka süreç hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.

Saat 07.30 sularında Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Bilican Alayının güvenliğini alan tepeye yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda 1 düşman askeri öldürülmüş, 2 düşman askeri de yaralanmıştır. Düşman eylem ardından çevresini rastgele obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır.”

HAVAN VE OBÜS SALDIRISI

Türk ordusunun bu alanlardaki bombardımanları hakkında da bilgi veren HPG-BİM, 26-28 Ağustos günleri arasında 3 gün boyunca Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Geliye Zap, Gare, Ertuş ve Küçük Cilo alanlarının Türk ordusu tarafından obüs ve havan toplarıyla bombalandığı ve saldırıların halen devam ettiği bildirildi. 

DERSİM’DE 1’İ RÜTBELİ 5 ASKER ÖLDÜRÜDÜ

Gerillaların Kürdistan’ın diğer alanlarındaki eylemleri hakkında da bilgi veren HPG-BİM, Dersim’in Hozat ilçesinde bulunan Sırtkan karakoluna yönelik 27 Ağustos günü saat 14.00 sularında gerçekleştirilen eylemde 1’i rütbeli 5 askerin öldürüldüğü kaydedildi. Ölü ve yaralılarını eylemden sonraki gün sabah saatlerinde alandan uzaklaştırabildiğine dikkat çekilen açıklamada Türk ordusunun alanda bir operasyon başlattığı bildirildi. Açıklamada ayrıca Türk ordusunun obüs ve havan toplarıyla rastgele yaptığı bombardıman neticesinde alanda başlayan orman yangınının halen devam ettiği bildirildi. 

BAŞKALE’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Van’ın Başkale ilçesinde bulunan ve yapımına devam edilen Kısımlı karakoluna yönelik olarak da bugün bir eylem gerçekleştirildiği belirtildi. “28 Ağustos (bugün) saat 05.40 sularında Van’ın Başkale ilçesinde bulunan ve yapımına devam eden Kısımlı karakoluna yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir” denilen açıklamada 1 askerin öldürüldüğü, 1 askerin de yaralandığı bildirildi. 

GABAR DAĞI’NDA BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

HPG gerillalarının Türk ordusuyla işbirliği yaptığı belirtilen kişilere yönelik gözaltıları da devam ediyor. HPG-BİM açıklamasında 26 Ağustos günü saat 15.00 sularında Şırnak ili Gabar dağı sınırları içinde bulunan Fındık köyü ile Sewadiye askeri üssü arasında HPG gerillaları tarafından bir yol kontrolü gerçekleştirildiği ve Sewadiye askeri üssüne erzak götüren Halil Esendemir isimli şahsın gözaltına alındığı bildirildi. 

GENÇ BOMBALANIYOR

Gerilla denetimindeki alanların yanı sıra sivil yerleşim yerlerine yönelik de son dönemlerde bombardımanlarını arttıran Türk ordusunun Bingöl’ün Genç ilçesini 3 gündür bombaladığı duyuruldu. 

“26-28 Ağustos günleri arasında Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Heştber ve Segamerge alanlarına yönelik işgalci TC ordusu tarafından havan ve obüs toplarıyla bir bombardıman düzenlenmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada bombardıman sonucunda alanda başlayan orman yangınının halen devam ettiği bildirildi. 

OPERATÖR SERBEST BIRAKILDI

HPG gerillaları tarafından 24 Ağustos günü Çaldıran-Doğubeyazıt yolu üzerinde gözaltına alınan dozer operatörünün serbest bırakıldığı kaydedildi. 24 Ağustos günü Van’ın Çaldıran ve Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçeleri arasında HPG gerillaları tarafından gerçekleştirilen yol kontrolü esnasında gözaltına alınan Zeydin Sargut isimli dozer operatörünün idari ve hukuki işlemlerinin tamamlanması ardından serbest bırakıldığı bildirildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder