28 Ağustos 2012 Salı

Şemdinli Kaymakamı şimdi de aşiretleri kışkırtma peşinde

Hakkari - HPG gerillalarının kırsal alanın büyük bir kısmında kontrolü sağladığı ve hergün ilçe merkezine birkaç kilometre mesafede kimlik kontrolü yaptığı Şemdinli'de Kaymakam aşiretleri PKK'ye karşı kullanacaklarını söyledi. Yüzlerce mensubu gerilla saflarında olan aşiretleri unutan Kaymakam Mesut Gençtürk, "Bölgenin iki büyük aşireti PKK'ye savaş açmaya hazırlanıyor. Bu Şemdinli için fırsattır" dedi. 

Akşam gazetesine konuşan Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, HPG gerillalarının bir aydan fazla bir süredir Şemdinli kırsalındaki hakimiyetini görmezden gelerek, aşiretleri PKK'ye karşı kullanacaklarını söyledi. 

Şemdinli halkının PKK'ye büyük tepki gösterdiğini ileri süren Kaymakam Gençtürk, "Şemdinli'de halk artık örgütün eylemlerini desteklemiyor. Halk bize destek vermeye başladı. Son dönemde yapılan operasyonların ihbarı Şemdinli halkından bize geliyor. Bu çok anlamlı bizler için. Hatta bazı BDP'liler örgütün çocuklarını dağa götürmesinden endişe ettiği için büyük şehirlere yollamaya başladı. Bölgenin iki büyük aşireti PKK'ya savaş açmaya hazırlanıyor. Bu Şemdinli için fırsattır. Böylesine bir dayanışmayla terörü bölgeden uzaklaştırabiliriz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder