28 Ağustos 2012 Salı

Roboski herkese insanlık dersi veriyor

Roboski - Katliamın 8. ayında Roboskili aileleri yanlız bırakmayan HDK heyeti, yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti. Heyette yer alan Prof. Dr. Fatma Gök’ün sözleri ailelerin yaşadıklarına tercüman oldu: Sizler bu acıya katlanarak devlete de hepimize de insanlık dersi veriyorsunuz, insanlığımızı hatırlatıyorsunuz.”

Türk ordusunun F-16 savaş uçakları ile gerçekleştirdiği ve 34 Kürdün ölümüyle sonuçlanan Roboski Katliamı’nın üzerinden 8 ay geçti. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) katliamın 8. Ayında Roboskili aileleri yalnız bırakmadı. Roboski’ye giden HDK eş sözcüleri milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Prof. Dr. Fatma Gök, Kadir Akın, Garo Paylan ve Bircan Yorulmaz ile Muğla ve Mardin HDK temsilcileri, ailelerin acılarını paylaşarak, katliamda yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti. 

Roboskili aileler, katliam üzerinden 8 ay geçmesine rağmen devlet ve hükümetin katliamın sorumlularını açığa çıkarmamasına tepki gösterirken, adalet arayışlarına destek istedi. Heyet üyeleri ise katliamı kınayarak, sorumlularının yargılanması için çaba içerisinde olacaklarını dile getirdi. 

Ziyaret sırasında Roboskili ailelerin yaşadıklarına ise heyet üyelerinden Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Gök tercüman oldu. Konuşmakta zorlanan Gök, "Sizler bu acıya katlanıyorsunuz ve bir insanlık dersi veriyorsunuz devlete, hükümete ve de hepimize. Türkiye'nin batısındaki insanlar, Kürt bölgesinde olduğu için hemen unutmaya meyilli. Ama siz onlara, bizlere sürekli hatırlatıyorsunuz. Sağolun" dedi.

Fotoğraf: Ruken Adalı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder